Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Şehit Rojda Bakur son yolculuğuna uğurlandı

Demokratik Kültür ve Sanat Hareketi Üyesi Şehit Rojda Bakur’u Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde toprağa verildi.

Demokratik Kültür ve Sanat Hareketi Üyesi Şehit Rojda Bakur’un  cenazesi Dêrik ve ilçelerinden yüzlerce kişi tarafından Şehit Hogir Hastanesi’nden alınarak Şehit Xebat Dêrik şehitliğine getirildi.

Şehitlikte konuşan Demokratik Birlik Partisi (PYD) Qamişlo Bürosu üyesi Seyît Riza, “Şehit Buhar küçük yaşlarda Kürdistan Özgürlük Hareketi’ni tanıdı. Mücadele yolculuğunda birçok defa gözaltına alındı ve yaralandı.

Birçok defa gözaltına alınıp işkence edilen Şehit Rojda Bakur mücadelesinden hiçbir şekilde taviz vermedi. Serbest bırakıldığı zaman tekrar Özgürlük Hareketi’ne katıldı” diye belirtti.

Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Ciwan Hesen, “Şehit Aileleri Meclisi, tüm halk ve bölgedeki bütün halkalarının görevi şehitlerin yolunu takip etmek ve faşist Türk devleti ile çetelerinin komplo ve planlarına karşı durmaktır” dedi.

Demokratik Kültür ve Sanat Hareketi adına konuşan Sinema Komünü Üyesi Safînaz Evdikê ise şu huhusları dile getirdi:

“Şehitlerin kanıyla sulanan toprakları savunmak ve yollarının takipçisi olmak görevimizdir. Bu nedenle herkes görevini yerine getirmeli ve kendisini örgütlemeli ki, şehitlerin kanına, mirasına ve değerlerine layık olsun.”

Konuşmaların ardından Dêrik Şehit Aileleri Meclisi Üyesi Mehmûd Mihemed, Şehit Rojda Bakur’un şehadet belgesini okuyarak ailesine teslim etti.

Rojda Bakur zılgıt ve sloganlarla uğurlandı.