Şehit Seda ve Hind’in katilleri yakalandı

QSD güçleri şehit Seda ve Hind’in katillerini bulmak için 5 Şubat’ta başlattıkları kapsamlı operasyonda, 87 DAİŞ çetesini yakaladıklarını duyurdu.

QSD Basın İrtibat Merkezi 5 Şubat’ta, YPG, YPJ ve İç Güvenlik Güçleri ile birlikte Dêrazor’da başlattıkları operasyonun bilançosunu açıkladı.

Til Şeyir beldesi Eş başkanı Seda Feysel El Hermas ve yardımcısı Hind Letif El Xidar'ın katillerinin de aralarında bulunduğu 87 DAİŞ çetesinin yakalandığı operasyon konusunda QSD şu açıklamayı yaptı.

“Son zamanlarda Dêrazo bölgesinde DAİŞ çetelerinin faaliyetleri arttı. Özellikle işgalci Türk devletinin bölge halkının kazanımlarına yönelik saldırılarından güç alan DAİŞ, yeniden toparlanmaya çalışıyor.  Son günlerde özellikle Siwar bölgesinde ve Dêrazor’da halka ve Özerk Yönetim üyelerine karşı birçok terör saldırısı gerçekleştirildi. Til Şeyir beldesi Eş başkanı Seda Feysel El Hermas ve yardımcısı Hind Letif El Xidar'ın katledilmesi de bu faaliyetler arasında ye alıyordu. QSD, YPG, YPJ ve İç güvenlik güçleri iki devrimci kadının katledilmesinin intikamını almak ve DAİŞ’in örgütlenip güçlenmesini önlemek amacıyla 5 Şubat’ta Dêrazor bölgesinde kapsamlı bir operasyon başlatmıştı. Operasyon 14 Şubat’ta tamamlandı.

Operasyonda onlarca DAİŞ noktasına baskın yapıldı ve iki devrimci kadını katleden DAİŞ üyelerinin de olduğu 87 DAİŞ çetesi yakalandı ve çok sayıda mühimmata el konuldu. Ayrıca Dişîşa bölgesinde DAİŞ’e ait bir tünel tespit edildi.

Operasyonda, 87 çete yakalandı, 15 adet AK-47 silahı, 8 adet tabanca, 4 adet suikast silahı, 5 adet av tüfeği, 1 Sinopal silahı, 2 bomba ve 2 mayın ele geçirildi.”

Bu operasyonla, toparlanmaya çalışan DAİŞ’e ağır darbe vuruldu ve operasyon başarılı bir şekilde yürütüldü. Bu başarıda sorumluluk bilinci ve Dêrazor halkının destekleri önemliydi. Bu yakınlığın daha güçlü bir şekilde devam etmesi gerekir. DAİŞ’e karşı operasyonlarımız devam edecektir.”