Şehit Xalid El Ali Tebqa’da uğurlandı

Geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Şehit Xalid El Ali, görkemli bir törenle Tebqa Şehitliği’nde toprağa verildi.

Geçirdiği kalp krizi sonucu şehit düşen İç Güvenlik Güçleri üyesi Şehit Xalid El Ali, görkemli bir törenle Tebqa Şehitliği’nde sonsuzluğa uğurlandı.

Törene Tebqa Sivil Yönetimi, askeri meclisler ve siyasi parti temsilcilerinin yanı sıra çok sayıda yurttaş katıldı.

Saygı duruşu ardından Şehit Aileleri Meclisi yöneticilerinden Ebdulhekîm El Hisên konuştu. Şehidin ailesine başsağlığı dileyerek konuşmasına başlayan El Hisên, “Şehitlik, kutsal ve değerli bir derecedir. Bu topraklarda güven içinde yaşadığımız her günü şehitlerimizin fedakarlıklarına borçluyuz. Gençlerimiz toprakları için şehit düşüyor. Binlerce gencimiz de şehitlerin yolunda mücadeleyi büyütüyor” ifadelerini kullandı.

İç Güvenlik Güçleri yöneticilerinden Riyad El Wali de şehitlerin yolunda gitme sözü vererek, “Tarihi kahramanlıklar şehitler sayesinde yazılıyor. Amaçları, çocuklarının onurlu ve özgür bir hayat yaşamasıdır” diye konuştu.

Tebqa Yürütme Meclisi Eşbaşkanı Mezlûm Omer de şehitlerin amacı olan terörü yok edene kadar mücadeleyi sürdüreceklerini vurguladı.

Konuşmaların ardından şehidin şehadet belgesi okunarak ailesine teslim edildi.

Törenin sonunda şehidin cenazesi sloganlar eşliğinde toprağa verildi.