Şehitler Tirbespiyê ve Osê'nin ailesine ziyaret

Tirbespiyê’deki yüzlerce kişi ve STÖ üyeleri, şehitler Hêvîdar Tirbespiyê ve Hêvîdar ve Feysel Osê için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.

Tirbespiyê halkı ve STÖ üyeleri, şehitler Ala Xelef (Hêvîdar Tirbespiyê) ve Feysel Osê için kurulan taziye çadırını ziyaret etti.
Şehit Hêvîdar Tirbespiyê’nin evinin önünde kurulan taziye çadırında, şehitlerin fotoğrafları, Şehit Aileleri Meclisi bayrakları ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları asıldı.

GERİLLA DİRENİŞİ SELAMLANDI

Cizre Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Hesen Ibêd, “Türk devleti yüzyıllardır Kürt halkını hedef alıyor. Bugün ise KDP işgalcilerin Kürdistan’daki projelerine alet oluyor” dedi.
Öte yandan Türk devletinin saldırılarına karşılık veren gerilla direnişine dikkat çeken PYD Tirbespiyê Eşbaşkanı Hediya Şemo, gerillanın Kürdistan’ın ve Ortadoğu halklarının savunma gücü olduğunu kaydetti.
Cizre Bölgesi Özerk Yönetimi Yasama Meclisi Eş Başkanı Hikmet Hebîb, demokratik ulus projesinin amacının halkları parçalamak değil birliklerini korumak olduğuna dikkat çekti.
Aynı zamanda kızının Kürdistan şehidi olduğunu ve ülkesini düşmanlardan özgürleştirmek için şehit düştüğünü kaydeden Şehit Hêvîdar Tirbespiyê’nin annesi Xurme Elî, “Kızım Türk ordusu ve KDP güçlerinin eliyle şehit oldu. Kürdistan’ın tamamı özgürleşene kadar şehitlerin takipçisi olacağıma söz veriyorum” dedi.