Şehitler son yolculuğuna uğurlandı

8 ve 9 Nisan'da şehit düşen Rojvan Wan (Mihemed Aydın) ve Serfiraz Nîdal Hesekê'de gerçekleştirilen törenle son yolculuklarına uğurlandı.

Hesekêli yüzlerce kişi Şehit Rojvan Wan (Mihemed Aydın) ve YPG savaşçısı Şehit Serfiraz Nîdal’ı son yolculuğuna uğurlamak için Şehit Dijwar Şehitliği’nde toplandı. QSD, YPJ ve YPJ savaşçıları askeri bir tören düzenledi.

Törende konuşan Hesekê Şehit Aileleri Meclisi üyesi Ezîze Ehmed, bütün şehit ailelerine başsağlığı dileyerek, şehitlerin bölge halklarını korumak ve özgürlüğü sağlamak için canını feda ettiğini dile getirdi. Ehmed, Kuzey ve Doğu Suriye halkının başta Türk devleti olmak üzere bölgedeki bütün düşmanlarına karşı direnmesi ve kazanımları koruması gerektiğini söyledi.

 

Cizre Bölgesi Askeri Meclisi Yürütme Üyesi Heqî Kobanê, “Şehitler bölge halklarını saldırı ve katliamlardan korudu. Türk devletinin amacı demokratik ulus projesi ve ortak yaşamı baltalamak. Fakat saldırılarını ne kadar arttırırsa arttırsın irademizi kıramaz. Aksine direnişteki ısrarımız daha da güçlenecek.

Bölgelerimizi sonuna kadar koruyacağız ve asla teslim olmayacağız. Aynı zamanda Türk devletinin bütün saldırılarını boşa çıkaracağız. İşgalci Türk ordusunun planlarının boşa çıkması için halkımız birliğini güçlendirmeli” dedi.

Heqî Kobanê konuşmasının sonunda şehitlerinin yolundan gitme ve amaçlarını gerçekleştirme sözü verdi.

Konuşmaların ardından Şehit Aileleri Meclisi üyesi Rojda Ehmed, şehitlerin kimlik bilgilerini okuyarak ailelerine teslim etti.

Şehit Serfiraz Nîdal, Şehit Dijwar Şehitliği’nde, Şehit Rojvan Wan ise Şehit Delîl Saroxan Şehitliği’nde toprağa verildi.

Rojvan Wan 9 Nisan’da işgalci Türk devletinin Dirbêsiyê’deki SİHA saldırısında, Serfiraz Nîdal ise 8 Nisan’da şehit düştü