Şera’da 7 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri (HRE), Türk işgali altındaki Efrîn’in Şera ilçesine bağlı bir çok köye çetelerin saldırıları sırasında çıkan çatışmalarda 7 işgalcinin öldürüldüğü, 2 Türk askerinin yaralandığını bildirdi.

6 Ağustos günü yaşanan çatışmalara ilişkin yazılı açıklamada bulunan HRE, “İşgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplarınca Şera ilçesine yönelik gerçekleştirilen işgal saldırıları, güçlerimizin sergiledikleri direniş sonucuyla boşa çıkartılmıştır” dedi.

Çatışmaların detayları şöyle ifade edildi:

“6 Ağustos tarihinde Efrîn’in Şera ilçesine bağlı ve sivillerinde yaşadığı Şewarixa ile Malikiyê köylerine yönelik işgalci Türk ordusu güdümündeki terörist gruplarınca yoğun top saldırısı gerçekleştirilmiş, ardından top atışları eşliğinde Şewarixa ve Malikiyê köylerine karadan da saldırı girişiminde bulunmuştur. Gerçekleştirilen saldırılara yönelik güçlerimizin karşılık vermesi sonucu şiddetli çatışmalar yaşanmış, 2 saatlik çatışmaların sonucunda saldırılar boşa çıkartılmış ve 7 işgalci çete üyesi öldürülmüştür.

İşgalci Türk ordusu ve güdümündeki teröristler yaşanan şiddetli çatışmalar ve aldığı darbeden sonra Şera ilçesi ve köylerine yoğun top saldırılarından dolayı sivil alanlar hedef alınmış ve söz konusu bölgede siviller maddi ziyana uğramıştır. Öte yandan güçlerimiz bu saldırıya yönelik cevap olarak Şera ilçesine bağlı Meryemin köyünde işgalci Türk askerlerine ait bir üs bölgeye yönelik güçlerimizce ağır silahlarla düzenlenen eylem sonucunda 2 işgalci Türk askeri ağır yaralanmıştır.”