Son Dakika: Stêrk TV ve Medya Haber TV'ye baskın: Polisler tüm binayı talan etti

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê halkı ambargoya karşı sokakta

Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê halkı, Şam hükümetinin ambargosuna karşı alanlara çıktı.

Halep’in Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê mahallelerinde yaşayan yüzlerce kişi, Şam hükümetinin ambargosuna karşı sokağa çıktı.
“Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê üzerindeki ambargoya hayır”, “Aç bırakma siyasetine hayır” ve “Yaşasın halkların direnişi” yazılı pankartla başlatılan yürüyüşe yüzlerce kişinin yanı sıra sivil toplum kurumları, siyasi partiler ve İç Güvenlik Güçleri de katıldı.
Halk, Şêxmeqsûd Mahallesi’nden Şam hükümetinin kontrol noktasına yakın olan Cizre kontrol noktasına kadar yürüdü.
Yürüyüş yoğun katılımdan dolayı mitinge dönüştü. Mitingde konuşma yapan Şêxmeqsûd Mahallesi Kanaat Önderleri Komitesi üyesi Elî El Hesen, ambargonun yeni olmadığına, Şam hükümetinden önce Türk devleti ve çetelerinin de ambargo uyguladığına dikkat çekti.

'DİRENİŞ AMBARGOYU KIRAR'

Halkın direnişi sayesinde çetelerin dayattığı ambargonun birkaç yıl önce kırıldığını hatırlatan Elî El-Hesen, Şam hükümetinin dayattığı politikaların da boşa çıkacağını belirtti.
El-Hesen, "Bu iki mahalle Halep’i ve kalesini korudu. Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê’nin direnişi sayesinde Halep düşmedi" diye belirtti.
Şêxmeqsûd ve Eşrefiyê halkının Şam hükümetinin politikalarına boyun eğmeyeceğinim altını çizen El Hesen, “Bu direnişçi halk kimseye boyun eğmeyecek, toprağını, hakkını ve kazanımlarını koruyacak” dedi.