Şehit Çelo Kobanê’de toprağa verildi

Şehit Mistefa Osman’ın (Çelo) cenazesi toprağa verildi. Törende HPG gerillası Mahîr Eyûb de anıldı.

Kobanê Kantonu’unda yüzlerce kişi, 1 Şubat’ta şeker hastalığından dolayı tedavi gördüğü Şam Hastanesi’nde şehit düşen Mistefa Osman’ın (Çelo) cenazesini toprağa vermek ve 6 Şubat 2015’te Avaşîn bölgesinde şehit düşen HPG gerillası Mahîr Eyûb’ü (Yilmaz Basiya) anmak için Şehit Dîcle Şehitliği’nde toplandı.

'DAVAMIZA, PKK'YE SADAKATİ ÖĞRETTİ'

Cenaze töreninde konuşan TEV-DEM Fırat Bölgesi Üyesi Mihemed Bekir, "1980 yılında devrimimizin kuruluş sürecinde Şehit Çelo büyük emek verdi. Şehit Çelo evinin kapısını tüm yurtseverlere açıyordu, devrimciydi ve halkının davasında hiçbir zaman ikilem yaşamadı. Şehit Çelo, bize davamıza, Önder Abdullah Öcalan’a ve PKK’ye sadık kalmamızı öğretti” dedi.

Fırat Bölgesi Şehit Aileleri Meclisi Eşbaşkanı Eyşe Efendî, şehit Çelo’nun iktidar sistemlerinden korkmadığını, mücadelesi nedeniyle Şam hükümeti tarafından tutuklandığını, yine de kararından geri dönmediğini söyledi.

Eyşe Efendî, halk olarak yıllarca baskı altında tutulduklarını ancak Çelo gibi şahsiyetlerin korku duvarların yıkılmasında büyük rol oynadığını ve bu nedenle o ve onun gibilerle başlarının dik olduğunu kaydetti.

Şehit Mistefa Osman’ın (Çelo) ve Yilmaz Basiya’nın şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi. Şehit Çelo’nun cenazesi Şehit Dîcle Şehitliği’nde toprağa verildi.