Abdullah Öcalan için Qamişlo’da kitlesel yürüyüş

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Qamişlo’da binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen yürüyüşte, tecride karşı daha fazla mücadele mesajı verildi.

Gemlik’te gerçekleşen deprem sonrası, Kürt halkının yaklaşık 3 yıldır hiçbir şekilde haber alamadığı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın sağlık ve güvenliğine yönelik kaygıları artıyor. Bu amaçla Qamişlo’da dün sonlandırılan açlık grevinin ardından binlerce kişinin katılımıyla bir yürüyüş gerçekleştirildi.

PYD Gençlik Meclisi öncülüğünde gerçekleştirilen yürüyüşte Kurdistan ve Türkiye’deki tutsakların 24 gündür sürdürdüğü açlık grevi de selamlandı.

Qamişlo, Til Hemîs ve Amûdê’den sivil kurum, meclis, komün üyeleri, Kongra Star, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği üyelerinin de katıldığı yürüyüş Sonî kavşağında başladı.

Şehîd Rûbar Qamişlo kavşağında sonlandırılan yürüyüş, mitinge dönüştü. Burada bir konuşma yapan MSD Gençlik Meclisi Üyesi Welaa Omer, İmralı tecrit sistemini kınayarak, “Rêber Apo üzerindeki tecrit, onun felsefesini sahiplenen bütün halklara yöneliktir” dedi.

Uluslararası kuruluşların tecrit konusundaki ikiyüzlülüğünü de kınayan Welaa Omer, tecrit siyasetini kırmak ve Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak için halklara direnişi yükseltme çağrısında bulundu.

Kongra Star Üyesi Şaha Xelîl ise, “Rêber Apo’nun demokratik halklar projesinin inşasıyla bütün saldırıları bertaraf edebiliriz” diye kaydetti.