Abdullah Öcalan için sağlık komitesi kurulması çağrısı

Qamîşlo'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için sağlık komitesi kurulması çağrısı yapıldı.

Kuzey ve Doğu Suriye’deki Sağlık Birliği ile Kürt Önder Abdullah Öcalan için Özgürlük Komitesi,  uluslararası sağlık örgütlerine Abdullah Öcalan’ın sağlık durumunu takip edilmesi için sağlık komitesi kurulması çağrısı yaptı.

Sağlık Birliği ve Önder Abdullah Öcalan için Özgürlük Komitesi tarafından yapılan yazılı açıklama, Uluslararası Kızıl Haç, CPT'ye gönderildi.

Açıklama Qamîşlo’da Kalp ve Göz Hastanesi bahçesinde Dr. Fadil Faris tarafından okundu.

'TÜRK DEVLETİNE BASKI YAPILMALI'

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"İnsani sağlık örgütlerinden tutuklulara dair uluslararası müdahale edilmesini umut ediyoruz. Aynı zamanda İmralı Adası’nı ziyaret edip Önder Abdullah Öcalan’ın sağlık durumunu takip etmesi ve Türk devletine baskı kurmasını istiyor.
Önder Öcalan, uluslararası komplo ile İmralı’da “rehin” alındığından bu yana ağırlaştırılmış tecrit altında tutuluyor. Ortadoğu’da gelişen halkların baharı adına halk hareketinin başlamasından bu yana ailesi ve avukatlarıyla görüştürülmüyor. Bu şekilde bölge halkının Önderliğin düşünce ve görüşlerinden mahrum bırakarak Önderliğin barışçıl bir yaşam, halkların kardeşliği ve demokrasi çağrısından faydalanmamasını istiyorlar.
Bu bağlamda sağlık komitelerinin İmralı’da Önder Abdullah Öcalan’ı ziyaret etmesi ve Kuzey ve Doğu Suriyeli doktorlardan oluşan bir sağlık ekibinin de komitenin içinde yer almasını talep ediyoruz."