‘Açılan mezarlarda 73 şehit cenazesi vardı’

Türk devleti ve çetelerinin Efrîn’de açtığı mezarlara ilişkin açıklama yapan Avrîn Hastanesi, mezarlarda 73 şehidin bulunduğuna dikkat çekti.

İşgalci Türk devleti ve çeteleri Efrîn’de şehitlikte kazı yaparak şehitlerin mezarlarını tahrip ettiği gibi yandaş basınında bunun toplu mezar olduğu yönünde iddialarda bulundu.

Efrîn’de Türk devleti ve çetelerinin tahrip ettiği mezarlara ilişkin açıklama yapan Avrin Hastanesi, Türk devletinin toplu mezar olarak nitelediği yerin şehitlik olduğunu ve 73 şehidin cenazesinin bulunduğuna dikkat çekti.

Avrin Hastanesi önünde çok sayıda doktor ve sağlık çalışanının katılımı ile yapılan açıklamayı Mistefa Marko okudu.

“Şehba’da bulunan Avrîn Hastanesi’nde çalışan sağlık çalışanlarının çoğu daha önce Efrîn’deki Avrîn Hastanesi’nde çalışıyordu. Hepsi de Efrîn işgali sırasında yaşanan vahşetin canlı tanıklarıdır. Efrîn’den göç eden halkın tamamı da yaşanan vahşeti birebir görmüştür” diyen Marko şunları belirtti: “İşgalci Türk devleti iki gündür Avrin Hastanesi tarafından oluşturulan şehitlikte kazılar yapıyor. Bu konuda kamuoyuna yalan bilgiler sunulmaktadır. Avrin Hastanesi olarak konuya ilişkin gerçekleri kamuoyu ile paylaşmayı sorumluluk biliyoruz.

Türk devletinin Efrîn’e yönelik işgal saldırılarında çok sayıda sivil de şehit düştü. Efrîn Özerk Yönetimi şehit düşen sivillerin cenazelerini dini vecibelere uygun bir şekilde ailelerinin de haberi olarak şehitliklere defnetti. Türk devletinin aralıksız devam eden vahşi saldırıları nedeniyle Şehit Avesta Şehitliği’ne cenaze defnedemeyen Özerk Yönetim, Avrin Hastanesi’ne en yakın alanda bu şehitleri toprağa vermişti. Bu şehitlikte aralarında çocukların da bulunduğu 73 sivil yatmaktadır.

Türk devletinin yaydığı yalan propaganda bir insanlık suçudur. Aynı zamanda kirli bir politikadır. Bu şekilde Özerk Yönetim’i karalamaya çalışmaktadır.”