Aldar Xelil: Türkiye DAİŞ’in intikamını almak istiyor!

TEV-DEM Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelîl, DAİŞ’in gerçek yüzünün ortaya çıkarılmasının önünde Türkiye’nin engel oluşturduğunu belirterek, “Bizi tehdit eden Türkiye, DAİŞ’in intikamını almak istiyor” dedi.

Qamişlo’nun Amûdê ilçesinde Rojava Stratejik Araştırma Merkezi (NRLS) tarafından gerçekleştirilen DAİŞ konulu uluslararası forumun üçüncü gününde Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) Yürütme Kurulu Üyesi Aldar Xelîl bir sunum yaptı.

Xelil, DAİŞ çetelerinin Uluslararası Koalisyonun desteği ile bitirildiğini ancak zaferin tam sonuca ulaşmadığını söyledi.

Xelil, “Kısıtlı imkanlara rağmen bölgede tarihi bir direniş sergilendi. Tüm halk ve inançların bir arada kardeşçe yaşadığı bir sistem kuruldu. Bu yönetim, Suriye’nin geleceği için bir örnektir. Suriye halkları özgürlük çığlıkları atarken DAİŞ yoktu” diye konuştu.

“Uluslararası Koalisyonun da destekleri ile DAİŞ bitirildi” diyen Xelil, şunları ekledi: “Ancak bu zaferin temel sonuçlarına halen ulaşılamadı. Uluslararası kamuoyu, DAİŞ terörü sona erdirildiği için bizlere teşekkür ediyor ancak hiçbir adım atmıyor. Burada üç gündür DAİŞ’li tutukluların varlığı ve bunun çözümü konuşuluyor. Bu konu her yerde ele alınmalıdır. Buradaki katılımcıların bu konuyu ve halkın özgürlük çığlıklarını kendi ülkelerine de taşıyacağına inanıyoruz.”

Türk devletinin DAİŞ’in gerçek yüzünü açığa çıkarmalarına engel olduğunu ve kendilerini sürekli tehdit ettiğini kaydeden Xelil, “Türkiye, bu çalışmalarımıza karşı çıkıyor” dedi.

Xelil şöyle devam etti: “DAİŞ’in gerçek yüzünün ortaya çıkarılma çabaları bir terör eylemi midir? İşgalci Türk devleti Efrîn, Cerablus, Ezaz ve İdlib’i işgal etti. Çeteler bu merkezlerde halen varlık gösteriyor. Eğer DAİŞ’in bitirilmesini ve bir daha yeniden ortaya çıkışını gerçekten engellemek istiyorsak, direkt yaraya müdahale etmeliyiz. Türkiye’nin bölgedeki işgal bitirilmediği ve tehditlerinin önü alınmadığı müddetçe DAİŞ’in bitirildiğinden bahsetmek mümkün değildir. Bizi tehdit eden Türkiye, DAİŞ’in intikamını almak istiyor. Türkiye’nin büyük bir tehlike olduğu iyi bilinmelidir.”

Xelîl, “DAİŞ’e karşı verilen tarihi ve kahramanca direniş, özgür bir vatanı inşa edene kadar devam edecek” dedi.