Amûdê’de Türk devleti ve KDP protestosu

Qamişlo Kantonu’na bağlı Amûdê ilçesinde işgalci Türk devleti ile işbirliği içerisindeki KDP protesto edildi.

 Şehit Aileleri Meclisi’nin çağrısı üzerine yüzlerce kişi meclis önünde bir miting düzenledi.

Mitinge, Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi temsilcileri, sivil toplum kurumları ve din insanları da katıldı.

Bir konuşma yapan Cizre Bölgesi Demokratik Özerk Yönetimi Yürütme Meclisi Eş Başkanı Talat Yûnis, bu gösterinin “soykırım ve ihanet politikalarına karşı başlatılan özgürlük ve direniş yürüyüşünün devamı” olduğunu ifade etti.

Talat Yûnis, “Türk devleti Kürtleri kendisine karşı bir tehlike olarak görüyor. Bunun için onlara karşı sürekli bir soykırım siyaseti yürütüyor” dedi.

Yûnis, “Türk devleti işgal ettiği bölgeleri genişletmek ve halkımızın iradesini kırmak istiyor. KDP ve Irak hükümetinin ortaklığıyla planlarını gerçekleştirmeye çalışıyor” diye ekledi.

Güney Kürdistan’a yönelik işgal saldırıları, Şam hükümetinin Halep’in Şêxmeqsûd mahallesine yönelik ambargosu ile Irak hükümetinin Rojava ve Şengal arasına duvar örmesinin, birbiriyle bağlantılı olduğunu söyleyen Yûnis “İşgalci Türk devleti bütün bu saldırıları planladı” diye ekledi.

KDP’nin Türk devleti ile iş birliği yapmasına tepki gösteren Yûnîs,  “KDP, Rojavalı gençleri çete haline getirerek, Kürt kardeşlerine ve Kürdistan dağlarına dönük saldırılarda bir kalkan olarak kullanıyor. Bizim dikkatli olmamız ve bu planlardan uzak durmamız gerekiyor” şeklinde konuştu.

Talat Yûnis, şöyle notaladı: “Davamızdan asla vazgeçmeyeceğiz. Zaman Kürdistan’daki kazanımları korumak için birlik ve beraberlik zamanıdır. Biz birlik ve beraberliğe her zaman açığız.”