Amûdêliler: Önder Abdullah Öcalan’ın takipçisi olacağız!

Qamişlo’daki eylem çadırını ziyaret eden Amûdê halkı, "“Önder Abdullah Öcalan’ın felsefisinin ve düşüncelerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Açlık grevlerini sahiplenmeye devam edeceğiz” dedi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadınlar Birliği'nin, “Şimdi Özgürlük Zamanı” sloganıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride son verilmesi için Bakurê Kurdistan ve Türkiye cezaevlerinde açlık grevi eylemi başlatan PKK’li ve PAJK’lı tutsakları sahiplenmek için Birleşmiş Milletler (BM) Qamişlo Komiserliği önünde başlattıkları çadır eylemi devam ediyor.

Bugün 4’üncü gününe giren eylemi Amûde halkı ziyaret etti. Amûdê halkı çadırın olduğu alana “Be Serok jiyan nabe” sloganı ile geldi.

Çadır önünde yapılan bir dakikalık saygı duruşundan sonra konuşan Kongreya Star Üyesi Şehnaz İbrahim, Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı sessizliğini koruyan uluslararası güçleri kınayarak şunları ifade etti, “Önder Abdullah Öcalan’ın felsefisinin ve düşüncelerinin takipçisi olmaya devam edeceğiz. Açlık grevlerini sahiplenmeye devam edeceğiz.”

Konuşmaların ardından eylemciler BM binası önüne kadar yürüyerek Bakurê Kurdistan ve Türkiye cezaevlerinde tutsakların direnişini selamlayan sloganlar attı.

Burada Amude Şehit Aileleri Meclisi adına açıklama yapan Zîwer Mihemed, Önder Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebinde bulunuldu.