AP Üyesi Neumann, Özerk Yönetim ile görüştü

Avrupa Parlamentosu (AP) Üyesi Hannah Neumann, Özerk Yönetim ile görüştü.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi Dış İlişkiler Dairesi yetkilileri, bölgeyi ziyaret eden Avrupa Parlamentosu (AP) Üyesi Hannah Neumann ile işgalci Türk devletinin saldırılarını ve Özerk Yönetim denetimindeki kampların durumunu görüştü.

AP Üyesi, Arap Yarımadası’yla İlişkiler Heyeti Başkanı ve Avrupa İnsan Hakları Komisyonu Başkan Yardımcısı Hannah Neumann bugün Sêmalka Sınır Kapısı’ndan geçiş yaparak Kuzey ve Doğu Suriye bölgesine ulaştı. Hannah Neumann, bölgede 3 gün boyunca çeşitli temaslarda bulunacak.

AP Üyesi bölgedeki ziyaretleri kapsamında ilk olarak Qamişlo’daki Özerk Yönetim Merkezi’nde Kuzey ve Doğu Suriye Dış İlişkiler Dairesi Eş Başkanı Abdulkerim Ömer, yardımcıları Ebîr Êliya ve Fener El-Kiêt ve Daire Sözcüsü Kemal Akif ile görüştü.

TÜRKİYE'NİN SALDIRILARINA DİKKAT ÇEKİLDİ

Görüşmede basın mensuplarına açıklamada bulunan Hannah Neumann, “Özellikle Türkiye’nin saldırıları sonrası bölgenin ve halkın durumunu yakından incelemek amacıyla Kuzey ve Doğu Suriye'ye geldik. Burada ayrıca göçmen kamplarını ziyarete edecek ve bölgede uygulanan eş başkanlık sistemini takip edeceğiz. Ziyaretler kapsamında özellikle DAİŞ’li ailelerin kaldığı Hol ve Roj kamplarında incelemelerde bulunup, çeşitli ülkelerden gelmiş bu kişilerin durumunu yakından takip edeceğiz. Bölgedeki durum hakkında Avrupa Parlamentosu’na bilgilendirme yapacağım” dedi.

Dış İlişkiler Dairesi ile yaptıkları görüşmeye ilişkin de bilgi veren Hannah Neumann, Türk devletinin saldırıları sonrası Kuzey ve Doğu Suriye bölgelerinin ve kampların durumu ile Tıl Koçer Sınır Kapısı’nın kapalı olması nedeniyle bölgenin içinde bulunduğu ambargoyu ele aldıklarını söyledi.

AP Üyesi Hannah Neumann’ın 3 günlük ziyaret kapsamında Özerk Yönetim kurumları ve sivil toplum kuruluşlarıyla görüşeceği belirtildi.