Baxoz’da şiddetli çatışmalar var

Demokratik Suriye Güçleri’nin (QSD), DAİŞ çetelerinin kıstırıldığı Baxoz’a yönelik nihai operasyonunda şiddetli çatışmalar yaşanıyor.

Alınan bilgilere göre bu sabah saat 06.15’ten itibaren çatışmalar yeniden başladı. Devam eden çatışmalar, özellikle kasabanın kuzeyinde yoğunlaşıyor. QSD kaynakları, çetelerin karşı saldırılarının da kırıldığına dikkat çekiyor.

QSD sözcüsü Kino Gabriel, operasyonun ne zaman sonuçlanacağına dair net bir takvim vermiyor, ancak uzun sürmeyeceğine işaret ediyor.

Gabriel, teslim olanlar ve tahliye edilenlerin tanıklıklarına dayanarak halen içeride 5 bin dolayında kişinin olduğu tahmininde bulundu.

Pazar günü bir basın açıklaması yapan Gabriel, Ocak ayından bu yana Baxoz’dan 64 bin kişinin çıktığını söylemişti. Bunlardan 5 bininin çete mensubu olduğu ve tutuklandığı, 25 binin ise çetelerin aile bireylerinden oluştuğu kaydedilmişti. Ayrıca 34 bin dolayında sivilin de Baxoz’dan tahliye edildikleri açıklandı. Toplamda, Ocak ayından bu yana Baxoz’dan 64 bin dolayında kişi çıktı.