Berlin'de bir kadının intihar ettiği iddia edildi

Berlin’de aile baskısına uğrayan Huriye Uçar'ın intihar ettiği iddia edildi.

Almanya’nın başkenti Berlin’in Tempelhof bölgesinde yaşayan Huriye Uçar'ın (38), önceki akşam oturduğu binanın 7. katından atlayarak intihar ettiği iddia edildi.
Uçar’ın cenazesinin hastanede bekletildiği ve soruşturmanın sonunda memleketi olan Birecik’e gönderileceği öğrenildi.

'AİLE BASKISINA UĞRUYORDU'

Kürt kadın kurumu DESTDAN ve Uçar'ın yakın çevresi, ailesi ve ağabeyi tarafından baskı gördüğü, nişanlanmasına karşı çıkıldığını belirtti.
Berlin’de faaliyet yürüten Kürt Kadın Meclisi DESTDAN ve Navenda Kurdistanıyên Azad kurumlarının müdavimlerinden olan Uçar, çevresinde sevilen ve sayılan bir Kürt kadınıydı.

'KADIN CİNAYETLERİ VE İNTİHARLARI POLİTİK'

DESTDAN Kadın Meclisi, BINEVŞ EDESA (Êzidî Kadın Meclisi), Jiyan Kadın Meclisi ve Flamingo E.V, konuya ilişkin ortak bir yazılı açıklama yayımladı.
Açıklamada, "Kadın cinayetleri ve intiharları politiktir" vurgusunda bulunularak, "Bu cinayetlerin ve intiharların sebebi savaşlardır, yoksulluktur, her türlü baskıdır, umutsuzluktur, erkek egemen sistemidir. Bunların sorumlusu erkek egemen zihniyetli devlettir" denildi.

'KİMSENİN NAMUSU DEĞİLİZ!'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Biz kimsenin malı, mülkü, namusu değiliz. Bedenimize, ruhumuza, hayatımıza dair kararlarımıza dokunamazsınız. Her türlü şiddete karşı kadınlar olarak sonsuza kadar mücadelemizi sürdüreceğiz.
Dün Hatun Sürücü, Semanur ve Yeterler, daha ismini yazamadığımız onlarca kardeşimiz. Bugün de Huriye aramızdan alındı. Huriye çaresiz bırakıldığı için yaşamına son verdi. Kadın kurumları olarak erkek egemen zihniyetinin aramızdan aldığı kız kardeşlerimizi unutmayacak, unutturmayacağız. Kadın kırımına sessiz kalmayacağız."

ÇAĞRI

Açıklamada, tüm kadın kurumları ve demokratik çevrelere de Huriye Uçar’ın cenazesine sahip çıkma çağrısı yapıldı.