Bir grup Arap ve Kürt genci HRE saflarına katıldı

HRE saflarına katılan gençler, “İşgal ettiği alanlarda cinayetten adam kaçırmaya, tecavüze, insanların mallarına el konulmasına ve demografik değişime kadar her türden saldırı gerçekleştiren düşmana karşı silahlanıyoruz” açıklaması yaptı.

Bir grup genç, yaptığı açıklama ile işgalci Türk Devleti ve çetelerinin işgal ettiği bölgelerde bölge halkına, kadın ve gençlerine karşı her türlü kirli yöntemi uyguladığını belirterek Hêza Rizgariya Efrînê (HRE) saflarına katıldıklarını duyurdu.  

Açıklamada şu ifadeler kullanıldı: “İşgalci-sömürgeci faşist Türk devleti inkar ve imha politikalarıyla en başta Önder Apo’ya baskı yapmaktadır. Önder Apo 25 yıldır İmralı zindanında esaret altında tutuluyor, Önder Apo’nun sağlık durumu hakkında somut hiçbir bilgi alınamıyor. Çeşitli savaş politikaları ve yöntemleri ile halkımıza yöneliyorlar. Dünyanın gözü önünde Efrîn, Serêkaniyê ve Girê Spî kentleri işgal edildi. Bugün işgalci Türk devleti ve çeteleri işgal ettiği bu bölgelerde halkımıza, kadınlarımıza ve gençlerimize karşı her türlü kirli yöntemi uygulamaktadır. Cinayetten adam kaçırmaya, tecavüze, insanların mallarına el konulmasına ve demografik değişime kadar… Savaş ve keşif uçaklarıyla halkımızın hayati ihtiyaçları hedef alınıyor, her alanda insanlarımıza baskı ve soykırım uygulanıyor ve dünya bu yapılanlar karşısında sağır, kör ve dilsiz durumda.

Bizler özgürlük yolunda bu dirençli ve isyankar halkın Kürt ve Arap gençleri olarak; öncelikle Önder Apo’nun tecridine karşı yanıt vermek, halka yönelik hukuksuz ve ahlaksız saldırıların intikamını almak, Basil köyü eyleminin kahramanları, önde gelen komutan Cûdî Reşo, Çiçek Kobanê, Cûdî Gabar, Jiyan Efrîn ve Serêkanî’nin intikamını almak için katılacağımıza ve düşmana karşı silahlanacağımıza söz veriyoruz.

Gençler, son olarak tüm genç kadın ve erkekleri üzerlerine düşeni yapmaya ve özgürlük saflarına katılmaya çağırdı.