Cizre Fırtınası Hamlesi’nin 3 şehidi son yolculuğuna uğurlandı

Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPJ savaşçıları Bêrîvan Habeş (Amara Rojihat) ve Gurbet Kaplan (Gûneş Botan) ile YPG savaşçısı Firat Ataş’ın (Mahir Amed) Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’nde son yolculuğuna uğurlandı.

Dêrik ve Girkê Legê bölgesinden gelen binlerce kişi, Cizre Fırtınası Hamlesi’nde şehit düşen YPJ savaşçıları Bêrîvan Habeş (Amara Rojihat) ve Gurbet Kaplan (Gûneş Botan) ile YPG savaşçısı Firat Ataş’ın (Mahir Amed) cenazelerini, Dêrik kentindeki Şehît Hogir Hastanesi önünden aldıktan sonra Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne hareket etti.

Şehitliğe ulaşıldıktan sonra, savaşçılar şehitlerin tabutlarını omuzladı şehitlikteki tören alanına getirdi.

Burada konuşma yapan YPG komutanlarından Mihyedîn Xêrkê, Kuzey ve Doğu Suriye halkına başsağlığı diledi, halk kazanımlarının şehitlerin emekleri sayesinde edinildiğini söyledi. YPG komutanı Kuzey ve Doğu Suriye’nin işgal altındaki tüm bölgelerini özgürleştirme sözü verdi.

Bölge halklarına başsağlığı dileyen TEV-DEM yöneticilerinden Dilêr Rojhilat ise şunları söyledi: “Özgürlüğün bedeli ağırdır. Kuzey ve Doğu Suriye’nin genç kadın ve erkekleri, tereddütsüz bir şekilde bedel verdiler ve zaferi getirdiler.”

Konuşmaların ardından şehitlere ait şehadet belgeleri okundu ve ailelerine teslim edildi.

Çocuklarının şehadet belgelerini alan şehit aileleri, onların şehadetleriyle onur duyduklarını ve mücadelelerine sahip çıkacaklarının sözünü yineledi.

Törenin sonunda şehitlerin cenazeleri, "Şehîd namirin" sloganları eşliğinde toprağa verildi.