Cizre Fırtınası Hamlesi: Son 24 saatte 37 çete öldürüldü

Cizre Fırtınası Hamlesi’nin son aşaması olan “Terörü sona erdirme savaşı” kapsamında son 24 saatlik bilançoyu paylaşan QSD Basın Merkezi 37 çetenin öldürüldüğü ve Hecîn’de DAİŞ çetelerine ağır darbeler vurulduğu belirtildi.

Yazılı bir açıklama yapan QSD Basın Merkezi, Hamlesi’nin son 24 saatlik bilançosuna ilişkin bilgileri paylaştı.

Bilanço şöyle:

Baxoz Cephesi: Dün akşam saatlerinde teröristler savaşçılarımızın noktalarına saldırı gerçekleştirmiştir. Güçlerimizin saldırılara karşılık vermesiyle başlayan çatışmalarda 17 terörist öldürülmüştür. Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları teröristlerin noktalarını hedef almış, bomba yüklü bir araç sürücüsüyle birlikte imha edilmiştir.

Bununla birlikte teröristlerin arka cephelerindeki hareketliliği savaşçılarımızca denetlenmiş, bu denetleme ardından güçlerimizin gerçekleştirdiği eylemde belirsiz sayıda çete öldürülmüştür.

Öte yandan teröristler savaşçılarımızın noktalarına yine saldırı düzenlemiş, güçlerimizin karşılık vermesiyle birkaç terörist öldürülmüş, teröristlere ait silah ve mühimmata güçlerimizce el konulmuştur. Yaşanan bu çatışmada 4 savaşçımız şehit düşmüş, bazı savaşçılarımız da yaralanmıştır.

Hecîn Cephesi: Güçlerimiz teröristlerin saldırılarını kırmış, yaşanan şiddetli çatışmada teröristlerin ölü ve yaralıları olmuştur. An itibariyle bu bölgede aralıklarla çatışmalar devam etmektedir.

Bilanço:

-37 terörist öldürülmüştür.

-Teröristlere ait 13 üs imha edilmiştir.

-Teröristlerin bulunduğu 9 nokta ve 23 mm’lik doçka monteli bir araç imha edilmiştir.

-Uluslararası koalisyon güçlerine ait savaş uçakları teröristlere karşı 14 saldırı gerçekleştirmiştir.

-Uluslararası koalisyon güçleri tarafından 18 adet Hymers tipi füze, teröristlerin bulunduğu üslere fırlatılmıştır.”