Cizre Yasama Meclisi: İşgal tehditlerine karşı durulmalı

Cizre Yasama Meclisi, Türk devletinin bölgeye yönelik tehditlerini görüşmek üzere olağanüstü toplandı. Toplantı sonrası barışçıl, demokratik ve özgürlükçü tüm güçlere işgal tehditlerine karşı durma çağrısı yapıldı.

Cizre Yasama Meclisi, Türk devletinin bölgeye yönelik tehditlerini görüşmek üzere olağanüstü toplantı gerçekleştirdi. Meclis üyelerinin çoğunun katıldığı toplantı basına kapalı yapıldı.

Toplantı sonrasında Yasama Meclisi Eşbaşkanı Arya Mele Ehmed açıklama yaptı.

Ehmed tarafından yapılan açıklamada şunlar dile geldi:

“Özerk Yönetim’e bağlı bölgelerde yaşayan halklar eşit yaşam koşulları içerisinde yaşıyor. Bölge halkının üzerindeki tek tehlike Türk devletinin bölgeye yönelik işgal tehditleridir. Türk devleti gerçek olmayan sebepler ileri sürerek bölgeyi işgal etmek istiyor. Türkiye’nin bölgeyi işgal etmek istediğini herkes biliyor. Türkiye’deki askeri kaynaklar ve basının iddia ettiği gibi Özerk Yönetim, Türkiye’nin sınırları için bir tehdit değil.

Türk devletinin terörist grupları desteklediği bilinmesine rağmen uluslararası güçler, Türk devletinin işgal tehditleri karşısında tutum almaması onları bu suça ortak etmektedir. QSD tarafından DAİŞ’in yok edilmesiyle birlikte bölgede huzur ve güven ortamı sağlandı. DAİŞ’in yok edilmesi Türkiye’nin çıkarlarına uymadı. QSD’ye saldırmak için hiçbir bahane bulamayan Türk devleti, QSD ve YPG’nin terörist olduğunu ve sınırlarını tehdit ettiğini iddia etti. Bunun üzerinden elinden gelen her şeyi yapan Türk devleti, ABD ve Rusya gibi devletlerin işgale onay vermesini sağladı.

Cizre Yasama Meclisi olarak Türk devletinin tüm iddialarını reddediyoruz. Özgürlük ve demokrasi mücadelesi veren tüm güçlere Türk devletinin tehditleri karşısında durmaya çağırıyoruz. Özerk Yönetim, Kuzey ve Doğu Suriye toprakları üzerinde demokrasi ve barışın temsilcisidir.”