Dêrazor’da bir DAİŞ çetesi yakalandı

QSD, Dêrazor’da 21 Şubat günü DAİŞ’e ait hücre ve noktalarına düzenlediği operasyonda Hisên Newaf El Hisên adlı çeteyi çok sayıda silah ve askeri teçhizatla birlikte ele geçirdiğini açıkladı.

Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Basın İrtibat Merkezi, Dêrazor’da bir DAİŞ çetesinin evine düzenlediği operasyonla yakalandığını açıkladı. 

Yazılı açıklamada şu bilgiler yer aldı: “Güçlerimiz QSD, son dönemde DAİŞ terörist örgütünün hücre ve noktalarına yönelik güvenlik operasyonlarını artırdı. Operasyonlar sonucunda DAİŞ’in onlarca çetesi yakalandı.

Güçlerimize bağlı Anti Terör Birlikleri (YAT), 21 Şubat’ta Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin işbirliğiyle Dêrazor Kantonu’nun Elbo Nîtêl köyünde bir güvenlik operasyonu gerçekleştirdi ve DAİŞ’in bir çete üyesini yakaladı.

Operasyon, Uluslararası Koalisyon Güçleri’nin desteği ve gözetiminde gerçekleşti. Ayrıca güçlerimiz Hisên Newaf El Hisên adlı teröristin kaldığı yere operasyon yaparak yakaladı.

Hisên Newaf El Hisên, bölgenin güvenliğini ve istikrarını yok etmek için sivil ve askeri kurumları hedef alan terörist eylemleri gerçekleştiriyordu.

Güçlerimiz yakaladığı teröristin evinde çok sayıda örgütsel doküman ve silah ele geçirdi.”

Ele geçirilen mühimmatların dökümüne ise şu bilgiler verildi: 4 telefon, 1 kalaşnikof silah, 8 kalaşnikof şarjörü, 1 el bombası, çok sayıda kalaşnikof mermisi, 1 kamera, çok sayıda örgütsel döküman.

Açıklamada, “Güçlerimiz, terörist örgütleri bitirene kadar operasyonlarını sürdürecek” vurgusu yer aldı.