Dêrik ve Tirbespiyê’de şehitler uğurlandı

Qamişlo’nun Dêrik ve Tirbespiyê ilçelerinde düzenlenen kitlesel törenlerle Onur Direnişi’nde şehit olan 6 savaşçı son yolculuğuna uğurlandı.

Dêrik’te gerçekleştirilen kitlesel tören ile Onur Direnişi’nde şehit düşen 5, QSD savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı ve Efrîn’de sürdürülen Çağın Direnişi’nde şehit düşen bir savaşçının kimlik bilgileri açıklandı.

Onur Direnişi şehitleri Ferat Bozgurt (Agir Agirî), Çekdar Ayvalîk (Artêş Arkêş), Resûl(Delîl Çinar), Aydin Akar(Mahir Avaşîn) ve Welat Feysel’in (Rûbar) cenazelerini Şehit Hogir Hastanesi’nden teslim alan yüzlerce Dêrik sakini, Şehit Xebat Dêrik Şehitliği’ne doğru yola çıktı.

Şehitlikte saygı duruşu ile başlayan cenaze töreninde konuşan PYD Eşbaşkanı Eyşe Hiso, şehit ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu. Türk devletinin bölge halkının tüm kazanımlarını yok etmeyi hedeflediğini söyleyen Eyşe, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının işgale karşı direnişlerini yükselteceğini belirtti.

Yapılan konuşmaların ardından Esmet Îsmaîl(Rizgar Dêrik) isimli QSD savaşçısının Efrîn’de sürdürülen Çağın Direnişi’nde şehit olduğu açıklandı.

Törende şehitlerin şahadet belgeleri okunarak ailelerine teslim edildi. Şehit cenazeleri annelerin zılgıtları eşliğinde toprağa verildi.

TİRBESPİYÊ

Tirbespiyê halkı, Onur Direnişi’nde şehit düşen QSD savaşçısı Cemîl Kêlo (Demhat Tirbespiyê) için kitlesel tören düzenlendi. Şehit Dilşêr Şehitliği’nde gerçekleştirilen cenaze törenine yüzlerce ilçe sakini katıldı.

Saygı duruşu ile başlayan törende konuşan PYD yöneticisi Abdulkerîm Sarûxan, Kuzey ve Doğu Suriye halklarının özgürlükleri için binlerce şehit verdiğini söyledi. Sarûxan, işgal saldırılarına karşı şehitlerin yarattığı direniş çizgisini takip edeceklerini vurguladı. Şehidin amcası Ednan Kêlo ise şehitlerin özgürlük yolunu açtığını belirterek, direniş vurgusu yaptı.

Şehit cenazesi yapılan konuşmaların ardından toprağa verildi.

Cenaze töreninin ardından ilçe sakinleri, şehit için Kerdîm Helîme köyünde kurulan taziyeyi ziyaret etti.