Devrimci gençler gerilla direnişini selamladı

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi gençler, Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırılarını Qereçox’ta yaptığı meşaleli yürüyüşle protesto etti, gerilla direnişini selamladı.

Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırıları Qereçox’ta Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi gençler tarafından düzenlenen bir yürüyüş ile protesto edildi. Gençler, gerilla direnişini de sahiplendi.

Genç Kadınlar Birliği’nin de destek verdiği yürüyüşte, KDP’nin işgal karşısındaki tutumu kınandı. Gerilla fotoğraflarını ve PKK flamalarını taşıyan gençler, Bazên Zagrosê Devrimci Hamlesi’ne desteklerini dile getirdi.

Saygı duruşu ile başlayan eylemde, gençlerin açıklamasını Suriye Devrimci Gençlik Hareketi yöneticilerinden Malik Remo okudu.

Remo, Türk devletinin gerilla karşısında yenildiğini vurgulayarak, “Gerillanın iradesi Türk devletinin silahlarından daha güçlüdür. Kürt iç savaşını çıkarmaya çalışan Türk devleti KDP’yi bu planı için kullanıyor. Türk işgaline destek verenler şüphesiz ki haindir. Devrimci gençler her koşulda gerillanın yanında olmaya devam edecektir” dedi.