Dirbêsiyê ve Zirgan’da işgale karşı yürüyüş

Dirbêsiyê ve Zirgan’da binlerce kişi Türk devletinin Güney Kürdistan’a yönelik düzenlediği işgal saldırıları ve KDP’nin saldırılara ortak olmasını protesto etti.

Dirbêsiyê ve Zirgan’da halk işgal ve ihanete karşı yürüdü. Türk devletinin Başûrê Kurdistan’a yönelik işgal saldırılarını protesto eden halk, KDP’nin saldırılar karşısındaki tutumuna sert tepki gösterdi.

Dirbêsiyê’deki Özgür Kadın Meydanı’nda başlayan yürüyüşte HPG bayrakları ve üzerinde “İşgal ve ihanete karşı onur yürüyüşü” yazılı pankart açıldı. Yürüyüş boyunca Türk devleti karşısında direnen gerillayı selamlayan sloganlar atıldı.

Kongreya Star merkezi önünde ise miting düzenlendi.

Mitingde Kongreya Star adına konuşan Edalet Omer Kürdistan dağlarında direnen gerillanın yanında olduklarını belirtti. İşgal ve ihanete karşı direnmeye devam edeceklerinin altını çizen Edalet Omer, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın işgalcilerin tüm planlarını bozduğunu ifade etti.

Ağırlaştırılmış tecritle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin yok edilmeye çalışıldığını vurgulayan Edalet Omer, Kürt halkına çağrıda bulunarak gerillaya destek verilmesini istedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.