DKP/Birlik Rojava’da şehit düşen Ceren Güneş’i andı

DKP/Birlik MK, 3 Kasım 2019’da Serêkaniyê işgaline karşı savaşırken şehit düşen Ceren Güneş’i (Özge Aydın) andı.

DKP/Birlik Merkez Komitesi yaptığı yazılı açıklamada, “Nüfusta Özge Aydın, Komünar kimliğiyle Ceren Güneş yoldaş, faşist TC’nin Serêkaniyê işgaline karşı savaşırken 3 Kasım 2019’da toprağa düştü” diye hatırlattı.

Ceren Güneş için “Büyük ve yıldızlı sözlere gerek yok. O, bir insan, bir kadın ve bir devrimci olarak hakkında söylenecek bütün büyük sözleri ve değerleri, kısa yaşamında gerçekleştirmiştir” diyen DKP/Birlik, “Ceren Güneş, DKP/Birlik Merkez Komite üyesi ve ideolojik, politik, örgütsel temellerinin kurucu kadrosu, partimizin devrimci yönelimlerinin en ileri temsilcisidir. Ancak bunlarla yetinmez, tüm devrim güçlerini daha ileri hedeflere taşımanın usanmaz arayışçısıdır” ifadelerini kullandı.

Açıklama şöyle devam etti: “Aynı zamanda, partimiz başta olmak üzere tüm devrimci güçlerin, gerilik ve yetersizliklerinin keskin devrimci eleştiricisi, eskimiş devrimciliğe karşı, yeni bir devrimci atılımın pratik ve teorik kuruculuğu için savaşan bir önder kadındır. Tüm ülkelerde sokakları yakıp kavuran büyük halk isyanlarını, dönemin gerektirdiği yeni bir devrim stratejisiyle karşılamanın arayışçısıdır.”

Açıklamada Ceren Güneş’in Rojava’da savaş cephesine geçişine ilişkin söyledikleri şöyle aktarıldı: “Bugün Rojava’ya dönük bir saldırının karşılanacağı yer bizler için sadece Rojava değildir. Türkiye metropolleri, fabrikalar, kampusler, sokaklar olmalıdır... Bugün, yarın, bir ay sonra, o ilk obüsün Rojava’ya atılması değildir savaşı başlatacak olan. Savaş çoktan başlamıştır! Tüm aygıtlar ve araçlarla yürütülmekte, tırmandırılmaktadır. Bizler için de savaş konumunu almak ve bayrakları çekmek gereklidir... Rojava’ya atılacak her obüs, şantiyelerde işçi katliamlarının artışı, sokaklarda kadın kırımı, umutsuz ve düşkünleştirilmiş gençlik, sefalet ve yoksulluğun sesinden başka bir şey değildir...Ve bizler, Kaz dağlarından Rojava’yı göremezsek eğer, ne dağlarımızı, kentlerimizi ne değerlerimizi ne de okullarımızı savunabiliriz.”

Ceren Güneş’in Minbic ve Reqa savaşlarına katıldığını belirten DKP/Birlik, Reqa savaşında Enternasyonalist Özgürlük Taburu’nun (EÖT) komutanlığını yaptığını ifade etti.

“Türkiye devrimi için bir cesaret ve onur yücelişi olan Ceren Güneş, aynı zamanda kadın kurtuluş mücadelesinin öncü savaşçısıdır” denilen açıklamada, “Zulme karşı halklar, kesintisiz mücadele içinde olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bundan sonra yeryüzünde kan susmaz, kadın kırımına karşı kadın direnişi durmaz, yas tutmaya vakit harcanmaz. Düşenlerin ardından yeni Cerenler daha büyük cenklere soyunacaklar” vurgusunda bulunuldu.

Açıklama şöyle son buldu: “Ceren yoldaş, Rojava’ya ölmek için gelmedi ama ölümün üstüne yürümekte de tereddüt etmedi. Büyük hayalleri için geldi. Rojava’daki devrimci ve savaşçı birikimi, Türk faşizmine karşı Türkiye topraklarına taşımak için geldi. Ölüm onun yürüyüşünü durduramayacak.

Ceren yoldaş şahsında, toprağa düşen tüm ölümsüzlere sözümüz: Devrim bayrağını yükselteceğiz, silahlarınız yerde kalmayacak!”