Efrîn'de 2 kişi kaçırıldı, tarlalar gasp edildi

Türk devleti ve çetelerinin Efrîn'deki suçları sürüyor. Son günlerde 2 kişi daha kaçırıldı, ağaçlar kesildi ve evler, tarlalar gasp edildi.

Türk devleti ve çeteleri, işgal ettiği Efrîn Kantonu’nda yerli halka karşı her türlü suçu işlemeye devam ediyor. Türk devleti geçtiğimiz son iki günde doğaya ve halka karşı çok sayıda suç işledi.

2 KİŞİ KAÇIRILDI; AKIBETLERİ BİLİNMİYOR

Efrîn Kantonu’ndaki kaynakların aktardığı bilgilere göre, T.C bağlantılı ‘Sultan Murad’ çeteleri 10 Şubat’ta Bilbilê ilçesinin Qûta köyü basarak Kemal Reşîd Cefer (47) ve Ehmed Mistefa Cefer (48) adlı 2 kişiyi kaçırdı. Kaçırılanların akıbeti halen bilinmiyor.

AĞAÇLAR KESİLİYOR, EVLER VE TARLALAR GASP EDİLİYOR

Kaynaklar, ‘Ceyş El-Şerqiye’ çetelerinin Cindirêsê ilçesine bağlı Qîlê köyünde avukat Faêq Sîdo’e ait 20 zeytin ağacını kestiğini, ‘El-Hamzat’ çetelerinin ise Qurbê-Qijûma köyleri arasındaki 6 zeytin ağacını kökünden yaktığını aktardı. Yakılan ağaçların Efrîn Kantonu sakinlerinden Şemsedîn adlı kişiye ait oldu kaydedildi.

Şam kırsalında yaşayan ve El Hamzat’a bağlı olan bir çetenin Keferzîtê köyündeki Welîd Nebo adlı göçmenin evini, Til Deman beldesinde yaşayan başka bir çeteye bin 500 dolara sattığı belirtildi.

Kaynaklar, çetelerin son dönemde Efrînli göçmenlerin tarlalarının satışlarını arttırdığını, Til Tawîl ve Cûmkê köylerinde 2, Kîmarê köyünde ise 2 tarlanın satıldığını ifade etti.