Efrîn’de 6 çete öldürüldü, 4’ü de yaralandı

Zeytin Gazabı Eylem Odası, Efrîn’de Furqet El-Hemzat çetelerine ait bir kontrol noktasına düzenlenen eylemde 6 çetenin öldürüldüğünü, 4 çetenin de yaralandığını açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Zeytin Gazabı Eylem Odası, güçlerinin Efrîn merkeze bağlı Ciwêq köyünde, işgalci Türk devletine bağlı Furqet El-Hemzat çetelerine yönelik eylem gerçekleştirildiği belirtildi.

“Güçlerimizin, Efrîn’i işgal eden, halkını zorla göç ettiren ve terörist uygulamalarda bulunan Türk devleti ve çetelerine yönelik eylemleri Efrîn, Ezaz, Cerablus, İdlib ve tüm Kuzey Suriye’de devam etmektedir” denilen açıklamada şunlar belirtildi: “29 Mart 2019 günü güçlerimiz, Efrîn merkeze bağlı Ciwêq köyünde, Furqet El-Hemzat çetelerine ait bir kontrol noktasına mayınlı eylem düzenlemiştir. Söz konusu eylemde 6 çete öldürülmüş, 4 çete de yaralanmıştır.

Savaşçılarımızın tüm eylemlerinde Efrîn’i işgalci eden ve bu işgalde yer alan çetelerin hedef olduğunu kamuoyuna belirtiyor, Efrîn’in özgürlüğü sağlanıncaya ve halkı işgalcilerden temizlenmiş topraklarına geri dönünceye kadar intikam eylemlerimiz devam edecektir.”