Efrîn’de bir HRE savaşçısı şehit düştü

Efrin Kurtuluş Güçleri'nin (HRE), Karker Efrin isimli savaşçılarının 16 Aralık’ta Efrîn bölgesinde şehit düştüğünü açıkladı.

HRE yaptığı yazılı açıklamada, "İşgalci Türk devleti ve çetelerine karşı Çağın Direnişinin İkinci Aşaması kararlılıkla sürüyor. Mücadelemiz ve direnişimiz kapsamında Karker Efrîn yoldaşımız, 16 Aralık'ta Efrîn bölgesinde çalışma ve faaliyetlerini yürütüyordu” dedi.

Açıklamada devamla şunlar ifade edildi: “Asıl adı Ebdirehman Hisên olan Karker Efrîn arkadaşımız, Arap kökenli olup, Efrîn'in Cindirês ilçesinde doğmuştur. Genç yaşta Arap toplumunun bir mensubu olarak Rojavayê Kurdistan Devrimi'nin başlamasıyla birlikte savaşçılar ve bölgesel örgütler sel gibi bir araya gelerek baskıcı rejime karşı seslerini yükselterek devrimin saflarına katıldılar. Özgürlüğün ve topraklarının aşığı oldu. Silahı alıp elbiselerini giydi, bölge halkına karanlık getirmek isteyen çetelere yöneldi. En zor ve sıkıntılı anlarda yoldaşlarının yanında savaş alanından ayrılmadı. Fedakâr ve alçakgönüllü nitelikleriyle çevresinde tanındı ve gittiği her yerde sevildi. Kendisine verilen birçok görevi büyük bir şevk ve mutlulukla başarıyla yerine getirmeyi başardı.

Rojava Devrimi kısa sürede tüm insanlığın devrimine dönüşmüş, bölge bileşenleri de bu devrimde varlığını görmüştür. Bu, devrimin düşmanları için bir rahatsızlıktı; özellikle işgalci Türk devleti devrimimizi her fırsatta ortadan kaldırmak için harekete geçti. İşgalci Türk devleti, dış güçlerin yardımıyla ve dünya kamuoyunun sessiz kalmasıyla dönemin en ileri teknolojisinden yararlandıktan sonra 2018'de Efrîn'e saldırdı. Bu bölge insanlarımız Şehba bölgesine taşınmak zorunda kaldı. Efrin'i işgalci Türk devleti ve çetelerinden kurtarmak için, halkının acısını bir kez daha yüreğinde hisseden Karker yoldaş, işgalci Türk devletinin vahşetini ve faşizmini kendi gözleriyle gördü. Bu da Karker’in bir kez daha Efrîn Kurtuluş Güçleri saflarına katılmasını sağladı. Yoldaş Karker, acımasız ve gaddar düşmanın gerçekliğinin gayet iyi farkındaydı. Efrin'in kurtarılması için askeri eğitim alanına odaklandı ve kendini geliştirdi. Kendini tanıdıkça düşmandan intikam alma nefreti ve öfkesi daha da güçlendi. Karker yoldaşımız şehit edildiği ana kadar önüne gelen tüm görevleri en başarılı şekilde yerine getirdi.

Karker gibi kahramanlar ve cesur fedakarlıklar sayesinde bu günlere geldik, o kıymetli kahramanlar sayesinde başarıya her geçen gün biraz daha yaklaşıyoruz. Onların anıları ve hedefleri mücadelemizin temeli olacaktır. Onların yoldaşları olarak, onların özgür bir ülkede birlikte yaşama hayallerinin mutlaka gerçekleşeceğine bir kez daha söz veriyoruz. Öncelikle değerli Karker ailemiz tüm yurtsever halkımıza başsağlığı dileriz.”

HRE, şehit düşen savaşçının kimlik bilgilerini şöyle açıkladı:

“Kod Adı: Karker Efrin

Adı ve Soyadı: Ebdirehman Hisen

Anne Adı: Emine

Baba Adı: Mihemed

Şehadet Yeri ve Tarihi: Efrin Bölgesi, 16 Aralık 2023”