Efrîn’de çetelerden bir insanlık suçu daha

Efrîn - Suriye İnsan Hakları Örgütü sözcüsü Şêxo, çetelerin Şêrawa’ya bağlı Kîmarê köyünde bir çocuk ve yaşlı adamı katletmesinin Türk devlet istihbaratının emriyle olduğunu belirterek, "bu kasıtlı bir suçtur" dedi.

İşgalci Türk devlet istihbaratına bağlı sözde Firqet El-Hemzat çeteleri, geçen Cuma günü Efrîn’de bir insanlık suçu daha işledi.

Çeteler Şêrawa ilçesine bağlı Kîmarê köyünden Abdulrehman Hemo (70) isimli yaşlı adamı ve yapılan otopsinin ardından benine 40 kurşun sıkılan 14 yaşındaki Hemo Cengiz isimli çocuğu katletti. Çeteler, Mesûd Mecîd’e ateş ederek bacağından yaraladı ve bilinmeyen bir yere götürdü.

ANHA’nın elde elde ettiği görüntülerden Hemo Cengiz isimli çocuğun 40 kurşunla öldürüldüğü anlaşılıyor.

‘KASITLI SUÇTUR’

Konuya ilişkin konuşan Efrîn -Suriye İnsan Hakları Örgütü resmi sözcüsü İbrahim Şêxo, çetelerin Türk devlet istihbaratının emriyle hareket ettiklerini belirterek, "Bu kasıtlı bir suçtur" dedi.

Bölgede işgalci Türk devletinin hareketliliğinin yoğunlaştığını aynı zamanda askeri ve MİT unsurlarına ait bir üssün bulunduğunu da sözlerine ekleyen Şêxo bölgedeki bir kaynağın aktardığı bilgiler kapsamında Türk devleti çetelerinin yaşlı adamı katledilmesinden bir ay önce kaçırıldığını fidye karşılığında bırakıldığını aktararak, sürekli Türk çeteleri tarafından taciz edildiğini söyledi.