Efrîn’de iki eylemde 8 çete üyesi öldürüldü

YPG Basın Merkezi, Efrîn kent merkezi ve Cindirês ilçesinde düzenlenen iki eylemde Ankara destekli en az 8 çete mensubunun öldürüldüğünü bildirdi.

YPG tarafından yapılan açıklamaya göre Cindirês ilçesinde Ankara rejimine bağlı Feylaq Şam çete grubu hedef alınırken, Efrîn kent merkezindeki eylemde Sultan Murad çete grubu hedeflendi.

Her iki eylemde en az 8 çete mensubunun öldürüldüğü ve 12'sinin ise yaralandığı bildirildi.

YPG Basın Merkezi, “Efrîn Çağın Direnişi kapsamında güçlerimiz işgalci Türk ordusu ve beraberindeki çete gruplarına yönelik etkili eylemlerini sürdürmektedir” dedi.

Açıklamada iki eylemin detayları şöyle verildi: 8 Kasım günü Şehit Dilsoz İntikam Timi, Cindirêsê ilçesine bağlı Mihemediyê köyünde Feylaq Şam çete grubuna yönelik bir eylem gerçekleştirmiştir. Eylem sonucunda bu çete grubunun 3 unsuru ve 2 sözde askeri polis öldürülmüş, 6 unsur da yaralanmıştır.

Aynı gün Şehit Rûsyar İntikam Timi, Efrîn kent merkezinde konuşlanan Sultan Murad çete grubundan çetebaşı Ebû Leys’e bağlı bir gruba yönelik etkili bir eylem gerçekleştirilmiştir. Gerçekleşen eylemde 3 unsur öldürülürken 6 unsur yaralanmıştır.”