Efrîn’de işlenen cinayetlerden 21’i belgelendi

Efrîn Aktivist Ağı, Türk devletinin işgal ettiği Efrîn’de 2018’den bu yana yaşanan en az 21 cinayeti belgeledi.

Mart 2018’de işgal edilen Efrîn’de işlenen suçlara ilişkin bir rapor daha yayınlandı. 

Efrîn Aktivist Ağı, geçen üç yılı aşkın zaman içerisinde işlenen en az 21 cinayeti belgeledi.

İşgalin başından bu yılın mayıs ayı sonuna kadarki dönemi kapsayan raporda, aralarında kadın ve çocukların da olduğu 21 kişinin isimleri ve fotoğraflarına yer verildi. İşgal edilen bölgeye bağımsız heyetlerin girişi ve bilgiye erişimin yasak olması nedeniyle gerçek bilançonun çok daha ağır olduğu tahmin ediliyor.

Raporda, “İşgalciler yaptıkları saldırılarda her türlü silahı kullandı. DAIŞ ve Cebhet El-Nusra gibi örgütlerden radikal çeteler getirdiler. Efrîn’in işgal edildiği 18 Mart 2018’den bu yana işgalciler ve çeteler sivilleri hedef alıyor ve kentte bulunan her Kürdü yok etmeyi hedeflerine koymuşlar” denildi.

Türk devletinin Efrîn Kantonu’nda kalan Kürtleri göçe mecbur bırakmak için saldırılarını tırmandırarak suç işlemeye devam ettiğini belirten Efrîn Aktivist Ağı, şöyle devam etti: “İşkence, kaçırma, öldürme, korku yayarak ve baskı uygulayarak Efrîn’deki Kürtlerin yerlerinden etmek ve çetelerin ailelerine onların mal ve mülklerine el koymaları için imkan sağlamak istiyorlar.”

Aktivist Ağı, “Türk devletinin Efrîn’de işlediği suçlar çok fazla. Ancak Efrîn’de basının bu suçları açığa çıkarması engelleniyor” diye ekledi.