Efrîn halkı: Önder Apo toplumsal devrim yarattı

Efrîn halkı, uluslararası komployu protesto ederken, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın toplumsal devrim yarattığına dikkat çekti.

Efrîn halkı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uluslararası komploya karşı yürüyüş düzenledi.
Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları ile Şehit Aileleri Meclisi ve Kongreya Star bayraklarını taşıyan halk, Ehdas ilçesine bağlı Til Qirax beldesinde yürüyüşe başlayarak, Til Sosin köyünde bulunan Serdem Kampı’na doğru ilerledi.

 

'ÖNDER APO'NUN FELSEFESİ HALKIN YAŞAM KAYNAĞI'

Serdem Kampı’nda mitinge dönüşen yürüyüşte konuşan Efrîn Kongreya Star Koordinasyonu Üyesi Şêrîn Hesen, “Önder Abdullah Öcalan kadın ve toplumun özgürlüğü için toplumsal bir devrim yarattı” dedi.
Hesen, "Ezilen halklar, Önder Abdullah Öcalan’ın felsefesini yaşam kaynağı olarak esas alıyor. Halkların Önder Öcalan’ı sahiplenmesini hazmedemeyen komplocu devletler, uluslararası bir komployla Önder Öcalan’ı esir aldı. Fakat komplocu devletler Önder Öcalan’ın yaydığı özgürlük kıvılcımını söndüremeyecekler. Her geçen gün halk mücadelede ısrar ediyor, direnişlerine devam edeceklerini belirtiyor” diye kaydetti.
Abdullah Öcalan’ın aydınlık ve hakikatin kaynağı olduğunu belirten Önder Abdullah Öcalan için Özgürlük Komitesi Üyesi Ferzende Munzur, işgalci Türk devletinin özgürlük hareketine karşı düşmanlık yaptığını, komplonun hâlâ devam ettiğini dile getirdi.