Efrîn halkı: Ne pahasına olursa olsun direnişimize devam edeceğiz

Türk devletinin işgal ve saldırılarından dolayı başta Til Rifat olmak üzere Şehba bölgesine göç eden Efrîn halkı, bölgenin ablukaya alınması ve çetin kış koşullarına rağmen direnişlerini sürdürdüklerini söyledi.

İşgalci Türk devletinin saldırıları dolayı Efrîn’den göç eden siviller, Til Rifat ve Şahba bölgesinde yaşamlarını sürdürüyor. Efrînliler, bölgenin abluka altına alınması ve kış mevsiminin gelmesiyle daha da zor günler geçiriyor. Ajansımıza değerlendirmeler yapan Til Rifat’a göç eden Efrîn Meclisi Eşbaşkanı Îbrahîm Rîhanî yaşadıkları zorlukları aktardı.

‘DİRENİŞE DEVAM EDECEĞİZ’

Türk devletinin işgalinden dolayı Efrîn’den Şehba’ya göç ettiklerini belirten Rîhanî, “Türk devletinin saldırıları hala devam etmektedir. Türk devletinin bu saldırılarının amacı halkın başka bölgesine göç etmesini sağlamak ve Osmanlı imparatorluğunu tekrardan canlandırmak. Ama biz de direnişimize devam edeceğiz.

Kış mevsiminin gelmesinden dolayı zorluklar yaşıyoruz. Bu süreçte zaten korona salgını ortaya çıktı ve kış aylarında bu hastalık daha da artmakta. Bölge kuşatılmış olduğu için, zorluklar daha da artmış durumda. Halkımız bu zorluklara rağmen direnmekte” şeklinde konuştu.

‘BÖLGE KUŞATILDIĞI İÇİN DAHA FAZLA ZORDAYIZ’

Til Rifat’a göç eden Firyal Ehmed de yaşanan zorluğa dikkat çekerek, şöyle konuştu: “Efrîn’de iken hiçbir ihtiyacımız yoktu. Türk devleti bizi zorla yurdumuzdan çıkardı, evlerimizi talan etti. Bu işgalden dolayı Şehba bölgesine göç ettik. Ben ve 5 çocuğum şu an direnmekteyiz. Şimdilerde başlangıçtan daha fazla zorlukla karşı karşıyayız. Bölge kuşatılmış olduğu için daha da fazla zorlanmaktayız.”

Firyal, uluslararası devlet ve insan hakları kurumlarına sessiz kalmamaları ve halka yapılan bu zulme karşı bir çözüm bulmaları için çağrıda bulundu.

Firyal konuşmasının sonunda, ne pahasına olursa olsun direnişlerini devam edeceklerini vurguladı.