Efrîn ve Şehba halkı tecride karşı yürüdü

Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) öncülüğünde Efrîn ve Şehba halkı Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için yürüdü.

Kuzey ve Doğu Suriye Halk İnisiyatifi’nin “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm” hamlesi kapsamında Şehba kantonunun Ehtaş ilçesindeki Til Qirah köyünde bir yürüyüş düzenlendi.

TEV-DEM’in çağrısıyla bir araya gelen Efrîn ve Şehba halkı, Abdullah Öcalan’ın posterlerini ile “Önde Apo’nun özgürlüğü sağlanmadan demokratik ulus projesi tamamlanamaz” ve “İşgal tecridine hayır, an Önder Apo ve Efrîn’i özgürleştirme anıdır” yazılı pankartlar taşıdı.

Yürüyüş Til Sosîn köyündeki Serdem Kampı’na kadar devam etti. Burada bir konuşma yapan TEV-DEM Eşbaşkanı Hesen Wilo, bu yürüyüşün yaşamını halkların özgürlüğüne adayan Abdullah Öcalan için olduğunu söyledi.

Kuzey ve Doğu Suriye kazanımlarının Abdullah Öcalan'ın düşünceleri ve binlerce şehitlerin fedakarlıkları sayesinde elde edildiğini ifade eden Hesen, işgalci Türk devletinin Abdullah Öcalan'a uyguladığı tecridi giderek ağırlaştırdığını ve ailesi ile avukatlarına görüşme yasağı getirdiğini belirtti.

Hesen, Efrîn ve Şehba halkı olarak ağırlaştırılmış tecridi şiddetle kınadıklarını belirtirken, uluslararası toplum ve hukuk örgütlerini insanlık dışı tecridin sona erdirilmesi için üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye çağırdı.