Efrîn ve Şehbalı çocuklar Til Rifat katliamını protesto etti

Efrîn ve Şehbalı çocuklar, Türk devletinin Til Rifat’taki katliamını protesto etti.

Berxwedan Kampı’ndan başlayan yürüyüşte çocuklar Til Rifat katliamında şehit düşen çocukların posterlerini taşıdı, sloganlarla Türk devletini kınadı.

Öğrenciler Rus üssüne varınca basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasının Kürtçe ve Arapça metinleri Zeynep Lolo ve Şehma Reşid tarafından okundu.

Açıklama şöyle: “Efrînli çocuklar olarak köyümüzden, kentimizden göç ettirildik. Oyun alanlarımız, okullarımız bombalandı, işgal edildi ve hayallerimiz çalındı. Gözümüzü dünyaya bombardımanlar, savaş uçakları ve mermi sesleriyle açtık.

Şimdi yaşamsal ihtiyaçlarımızı gidermenin zorluğu içinde yaşıyoruz. Varlığımıza, hayallerimize ve bilincimize karşı savaşıyorlar. Bize ait ne varsa öldürüyor, masum yaşıtlarımızı katlediyorlar.

Dünya üzerindeki anne babalar, hukuk kurumları ve insan hakları örgütleri, çığlıklarımıza kulak verin, acılarımıza sırtınızı dönmeyin. Efrîn’de katledilen biz çocukların halini anlayın. Bu çocuklar da bu dünyanın çocuklarıdır ve kendilerine yaşatılanların yargılanmasını istiyor. Elinizi vicdanınıza koyun.

Rusya devleti ve Suriye rejimine, çocuklara karşı sorumluluklarını yerine getirmeleri çağrısı yapıyoruz. Bizler, onların hakimiyetinde olduğunu söyledikleri topraklarda yaşıyoruz. Peki kendi topraklarınızda çocuklar nasıl katledilir? Katil kim?

Çocukların huzur ve güven içinde yaşayabilmeleri için onları korumalı ve Efrînli çocukların yaşadığı olaylara karşı ciddi bir tutum sergilemelisiniz.”

Açıklamanın okunmasının ardından çocuklar, Rus üssünün önüne siyah çelenk bıraktı.