Efrîn ve Ezaz’da 5 işgalci öldürüldü

Efrîn Kurtuluş Güçleri, Türk işgali altındaki Efrîn ve Ezaz’da düzenledikleri eylemlerde en az 5 işgalcinin öldürüldüğünü açıkladı.

Yazılı bir açıklama yapan Efrîn Kurtuluş Güçleri, Efrîn ve çevresinde Türk ordusu ve güdümündeki çete gruplarına yönelik etkili eylemlerinin sürdüğünü bildirdi.

9 Ocak günü Efrîn ve Ezaz’da işgalcilere yönelik 2 etkili eylem gerçekleştirdiklerini belirten Efrîn Kurtuluş Güçleri, bu eylemlerin detaylarını şöyle verdi:

“9 Ocak günü savaşçılarımız, Efrîn’in Şera ilçesine bağlı Gobelê köyünde işgalci Türk ordusuna ait zırhlı bir araca yönelik eylem gerçekleştirmiştir. Gerçekleştirilen eylemde zırhlı araç imha edilirken araçta bulunan 1 asker öldürülmüş, 2 asker de yaralanmıştır.

9 Ocak günü bir timimiz, Ezaz’a bağlı Kil Cibrîn köyünde işgalci Türk ordusu güdümündeki çetelere ait bir aracı hedef almıştır. Gerçekleştirilen eylem sonucunda araçta bulunan 4 işgalci unsur öldürülürken 1 işgalci unsur da ağır yaralanmıştır. Öldürülen çetelerin isimleri şöyledir; Hisên Elo, Yasir Emîq, Merwan Ebdulrehman, Mihemed El Eşqar. Ayrıca hedef alınan araç da imha edilmiştir.”