Efrînli eğitimciler Türk devletinin işgal saldırılarını protesto etti

Medya Savunma Alanları’na dönük Türk devletinin işgal saldırıları Efrînli eğitimciler tarafından protesto edildi.

Efrîn bölgesindeki öğretmenler yapan eğitimciler, işgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na dönük yapılan saldırıyı kınadı.

Şehba’nın Ehdas ilçesindeki Viyan Amara Akademisi önünde bir araya gelen onlarca Efrînli öğretmen, üzerinde “Israr ve inançla Türk işgalini yeneceğiz”, “Dağlardaki güçlerimizin direnişiyle kazanacağız” yazılı pankartlarını ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafını taşıdı.

Eylemde konuşan Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) üyesi Evin Dingili, insanlık tarihinde birçok savaşın yaşandığını belirterek, “Tarihten bu yana birçok savaş ve şiddet yöntemi kullanılmıştır. Bu saldırılara karşı Kürt halkının faşizm ve işgale karşı devrimi gibi birçok devrim gerçekleşti. Kürdistan genelinde tecrit, işgal ve faşizme karşı direniş devam ediyor” dedi.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na, köylere ve beldelere dönük saldırılarının amacına dikkat çeken Dingili, Türk devletinin bu saldırıları halka karşı kullandığını söyledi. Dingili, halkın, Türk devletinin Garê’deki yenilgisini unutmadığını vurguladı.

Kürdistan dağlarında Bazên Zagrosê Hamlesi kapsamında AKP-MHP faşizmine karşı direnişte olan kahraman gerillaların direnişini selamlayan Dingili, “Halkın gerillaya desteği değerlidir. Tüm baskılara rağmen Kürdistan ve Avrupa’da Kürt halkı eylemdedir. Bu da savaşçıların  toplu soykırımlara karşı direnişinin Kürt halkının iradesini kanıtlıyor” dedi.

Açıklama, HPG gerillalarının ve Efrîn ve Şehba halkının direnişlerinin selamlandığı sloganlarla sona erdi.