Binlerce Efrînli gerilla direnişini sahiplendi

Efrînli göçmenler, Türk devletinin KDP destekli işgal saldırılarına karşı gerilla direnişini sahiplendiğini duyurdu.

Binlerce Efrînli, Şehba’da alanlara çıkarak, Türk devletinin Kürdistan'a dönük işgal saldırılarını ve saldırıları destekleyen KDP'yi protesto etti.

Til Rifet Kavşağı’nda başlayan eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve şehitlerin posterleri açıldı. İşlek caddeler boyunca yürüyen halk, sık sık KDP’yi kınayan sloganlar attı. İlçe merkezinde mitinge dönüşen eylemde, Til Rifet ve Şêrawa Meclisleri adına Şêrawa Meclisi yöneticilerinden Dilsoz Efrîn konuşma yaptı. Gerillanın direnişini selamlayan Dilsoz Efrîn, “Barzani Ailesi Kürt halkının iradesini kıramayacaktır” dedi.

'ON MİLYONLARCA KÜRDÜ TASFİYE EDEMEZLER'

Türk devleti ve Barzani Ailesi'nin PKK’yi tasfiye etmeye çalıştığını belirten Dilsoz Efrîn, “PKK’den önce Kürdistan ve dünyada yaşayan 60 milyon Kürdü tasfiye etsinler, sonra dönüp PKK’yi tasfiye etmeyi düşünsünler. Barzani Ailesi'nin Kürt halkına ihaneti bugünden başlamıyor. Eskiden beri Barzani Ailesi'nin üyeleri Türk devletinin yanında Kürdistan’ı işgal etmeye çalışıyor” dedi.

Dilsoz Efrîn, “HPG şehitlerinin kanı üzerinden hesaplar yaparak bir gün Kürdistan’ı kuracağınızı ve orada diktatörlüğünüzü sağlayacağınızı düşünmeyin sakın, bu hesabınız asla tutmayacaktır” dedi.

Ardından söz alan Kongra Star Til Rifet yöneticilerinden Rihane Elo, Barzani Ailesi'ne ihanetten vazgeçme çağrısında bulunarak, “KDP’nin bu uygulamalarını asla unutmayacağız ve asla affetmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Rihane Elo, konuşmasının sonunda işgal saldırılarına karşı gerilla direnişinin yanında olduklarını söyledi.