Efrînliler PKK’li Yasin Bulut için yürüdü

Şehba’da yürüyen yüzlerce kişi, PKK’li Yasin Bulut’un katledilmesini kınadı, işgale ve ihanete karşı birlik mesajı verdi.

Efrîn’de düzenlenen yürüyüşte bir araya gelen yüzlerce kişi, PKK Şehit Aileleri ile Dayanışma Meclisi üyesi Yasin Bulut‘u (Şukrî Serhed Süleymaniye’de katleden işgalci Türk devletini protesto etti. İşgalcilerin planlarına ve ihanetine karşı Kürt halkına mücadele çağrısında bulundu.

Ehras ilçesinde Til Qerah köyü üzerinden başlayan yürüyüş, Til Sosîn köyüne doğru devam etti.

Yürüyüşte, Yasin Bulut’un ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşınırken, “İşgale ve İhanete karşı onurlu yürüyüş”  yazılı pankart açıldı.

Til Sosîn köyünden yapılan katılımla güçlenen yürüyüş, mitinge dönüştü. Yaşamını yitiren şehitler için bir dakikalık saygı duruşunda bulunulması ardından Efrîn Kantonu Eşbaşkanı Zelûx Bekir konuştu. Zelûx Bekir, şunları söyledi:  “Düşmanın planları irademizi kıramaz. Bizler güçlü bir iradeye sahibiz. Düşman ne kadar irademizi kırmaya çalışsa da asla başarılı olamayacaktır.”

Düşmanların Kürt iradesine karşı birlik olduğuna işaret eden Zelûx Bekir, dünya devletlerinin de işlenen suçlara karşı işbirliği içinde ve sessiz kaldığını belirtti.

Şehba Kanton Meclisi Eşbaşkanı Îsmaîl Mûsa da, Türk devletinin siyasi soykırım amaçladığına dikkat çekerek, “Bulut’un Kürdistan topraklarında şehit edilmesi işin içinde ihanetin olduğunu ıspatlıyor. Halk bu siyasetin karşısında yer almalı ve düşmana karşı birlik olmalı ki mücadele başarıya ulaşsın.

Eylem,  “İhanete hayır” sloganı ile sona erdi.