El-Welde aşireti: Güvenlik sorunu yalandan ibaret

Suriye rejiminin denetimindeki bölgenin sınırında toplanan, Tabqa’nın Mensûra bölgesinin en kalabalık aşiretlerinden El-Welde aşiretinin kanaat önderleri, “Erdoğan bölgenin güven ve huzurunu bozmak istiyor” mesajı verdi.

El-Welde aşireti kanaat önderleri, Suriye rejiminin denetimindeki bölge sınırında toplantı gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan aşiret şeyhi Abduletîf Mihemed Ferec, Türk devletinin işgal tehditlerine bahane ettiği “Güvenlik sorununun” yalandan ibaret olduğunu belirterek, “Erdoğan, bölgenin güven ve huzurunu yıkmak istiyor” dedi.

Türkiye’nin birçok gerçek dışı bahane ile Suriye’yi işgal etmek istediğini belirten Ferec, Suriye rejiminin bölge halkını Özerk Yönetim’e karşı kışkırtmak için kirli politika yürüttüğü aktardı ve Tebqa’nın güneyinde bir ailenin çocukları ile rejim güçlerince katledilmesini hatırlattı.

Ferec, şöyle devam etti: “Şehitlerimizin kanlarıyla özgürleştirilen toprakları bedeli her ne olursa olsun kimseye bırakmayacağız. Demokrasi ve ortak yaşamı koruma sözümüzden asla dönmeyeceğiz.” Suriye sınırları dışarısında bulunan ve bölge halklarını temsil ettiğini iddia edenlerin asla dikkate alınmayacağını vurgulayan Ferec, “Anayasamızı da kendi ellerimizle yazacağız. Bu da her gün beraber aynı topraklarda yaşadığımız kardeşlerimizle olacak” dedi.

Ferec, Demokratik Suriye Meclisi (MSD) ve Demokratik Suriye Güçleri (QSD) dışında hiç kimsenin bölgeyi temsil edemeyeceğini vurguladı.

El-Welde aşireti kendisine bağlı El-Nasir, El-Bomesra, El-Ceabat, El-Huyuat, El-Elî, El-Teren, El-Boremedan, El-Boreceb gibi birçok aşiret kolu olarak Tebqa ve Reqa başta olmak üzere Suriye’nin geniş bir alanında bulunuyor.