Eyn İsa’da Türk devletinin çıkardığı yangın evlere sıçradı

İşgalci Türk devleti Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’na bağlı köyleri ve tarım arazilerini hedef almaya devam ediyor. Yangınların sıçradığı bir köyde, halk evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Türk devleti, 21 Mayıs Perşembe günü Girê Spî ve Eynisa'ya bağlı köylerde, halkın temel geçim kaynağı olan ekin arazilerini ateşe verdi.

Saat 16.00 sularında Eynisa'ya bağlı Xalidiye ve Hoşan köyleri top atışları ile bombalandı. Çıkan yangın rüzgarın da etkisiyle, bu Cuma günü sabahı öğle saatlerine doğru da devam ediyordu.

Hoşan köyü sakinleri, alevlerin evlerine sıçraması nedeniyle, evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Yerel kaynaklar, yerel ekonomiyi hedef alan çetelerin aynı zamanda stratejik M4 yolunun diğer tarafına geçmek için son yangınları çıkardı.

ONLARCA KÖY YANGINLARDAN ETKİLENDİ

Türk devleti özellikle Mayıs ayı başından bu yana Kuzey ve Doğu Suriye Federasyonu’nun temel geçi kaynaklarından biri olan tarımı doğrudan hedef alan saldırılarını arttırdı.

ANF’nin kayıtlarına göre Girê Spî, Bab, Eyn İsa, Til Temir, Şêra, Şêrawa ve Kobanê başta olmak üzere Mayıs ayı başından bu yana 30’a yakın alanda köylülere ait tarım arazileri ateşe verildi. Yangınlar onlarca köyü ve binlerce kişiyi etkiledi.

İşgalci Türk devleti ve DAİŞ çeteleri el ele vererek, 2019 yılında da hasat mevsiminde Kuzey ve Doğu Suriye’de yüzbinlerce dönüm ekili tarım arazisini ateşe vererek, Özerk Yönetim ekonomisini darbelemeyi hedeflemişti.

Özerk Yönetim Tarım ve Ekonomi Komitesi verilerine göre, geçtiğimiz sene 435 bin 500 dönüm ekili tarım arazisi ateşe verildi.