Eyn Îsa ve Şengal direnişi selamlandı

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi öncülüğünde bir araya gelen binlerce kişi, Şengal’e ilişkin imzalanan anlaşmayı kınadı ve Eyn Îsa halkının direnişine destek verdi.

Devrimci Gençlik Hareketi, İşgalci Türk devletinin saldırılarını ve KDP ile Bağdat arasında Şengal’e ilişkin yapılan anlaşmayı protesto etmek ve Eyn Îsa halkının direnişini selamlamak amacıyla Kuzey ve Doğu Suriye’nin Hesekê kantonunda kitlesel bir yürüyüş düzenledi. Yürüyüşe binlerce kişi katıldı.
Miftî köprüsü önünde başlayan yürüyüşte gençler taşıdıkları bayraklar ile Xabu Kültür Sanat Merkezi önüne kadar sloganlar ile yürüdü. Yürüyüş boyunca gençler sık sık Eyn Îsa ve Şengal direnişlerini selamlayan sloganlar attı.

Xabur Kültür Merkezi önünde mitinge dönüşen eylemde konuşan Hesekê Genç Kadın Birliği üyesi Hêvîn Welîd, “Bölgede yaşanılan kriz ve savaş yine Ortadoğu’da, Suriye’de yaşanılan durum kirli hegemon güçlerin planı olduğunu ortaya koyuyor. Sivilleri koruma adı altında binlerce çocuk katliamdan geçiriliyor, yüzlerce kadın Türk devletinin kamplarında, Türkiye’nin destek verdiği terörist gruplar tarafından cinsel istismara maruz kalıyor” dedi.

Bağdat ve Hewlêr arasında yapılan Şengal anlaşmanın amacının bölgenin istikrarını bozmak ve Özerk Yönetim projesini engellemek olduğunu belirten Hêvîn Welîd “İşgalci Türk devletinin Kuzey ve Doğu Suriye topraklarında hala gözü var. Bu yüzden Eyn Îsa ilçesine saldırıyor ve sürekli işgal etmeye çalışıyor. Bütün bölgeler özgürleştirilene kadar mücadelemiz sürecek” ifadelerini kullandı.

Eylem Şengal ve Eyn Îsa direnişine destek sloganları ile sona erdi.

TIL TEMIR

Temir’de yüzlerce kişi Şehit Aileleri Meclis önünde bir araya gelerek bölge halklarına yönelik komplolara, işgalci Türk devletinin Eyn Îsa’ya yönelik saldırılarına ve KDP’nin Başûrê Kürdistan’da yaptığı uygulamalara karşı alanlara çıktı.
“İşgale ve katliama hayır hep birlikte kadını ve yaşamı savunalım” pankartı taşıyan kitle, gerilla ve QSD savaşçılarını selamlayan sloganlar attı.

Filistîn caddesinde mitinge dönüşen eylemde konuşan Til Temir İlçe Meclisi Üyesi Ebdû Mûsa Türk ordusu ve çetelerine karşı Kuzey ve Doğu Suriye ve Kürdistan dağlarında direnen gerilla ve savaşçıları selamladı.

Mûsa konuşmasında, “Bu saldırılar Suriye'deki gelişmelerle, MSD panelleriyle ve Suriye krizini çözmeyi amaçlayan Suriye-Suriye diyalog toplantıları ile çakışıyor. İşgalci Türk devletinin saldırıları aralarında Rusya ve ABD’nin de Kürt Ulusal Konseyi üyeleri tarafından yürütülen uluslararası planlara uygun olarak gerçekleştiriliyor. Bu aynı zamanda bizim kazanımlarımızı ve irademizi ortadan kaldırmayı amaçlayan saldırılardır” dedi.

Mûsa, Kürdistan'ın her yerinde Kürt-Kürt diyaloğunu istikrarsızlaştırmak için Kürt parti bürolarına saldırılar düzenlendiğini kaydetti. Miting atılan sloganlar ile sona erdi.