Eyn Îsalı aşiret liderleri QSD’yi sahiplendi

Girê Spî ve Eyn Îsalı aşiret liderleri, Türk devletine karşı QSD’nin yanında olduklarını belirtti.

Girê Spî ve Eyn Îsalı aşiret liderleri ve kanaat önderleri, Girê Spî ve Eyn Îsa askeri meclislerinin komutanları ile düzenlenen toplantıda bir araya geldi.

Toplantıda komutanlar işgalci Türk devletinin saldırıları ve QSD, Şam yönetimi ve Rusya ile ortak kurulacak olan gözlem noktalarını değerlendirdi.

Aşiret liderleri ve kanaat önderlerinin sorularını yanıtlayan komutanlar, Eyn Îsa’nın geleceğine ilişkin bazı medya organlarında yer alan iddiaların gerçeği yansıtmadığını, QSD’nin Suriye topraklarını ve halk kazanımlarını korumak için her zaman hazır olduğunu belirtti.

Komutanlar ayrıca medyada yer alan Rusya ve Şam hükümetinin Eyn Îsa’da güvenlik üçgeni oluşturmak istediği yönündeki iddiaları da yalanlayarak, gerçekleşen toplantıların hepsinin askerî koordinasyon ve çalışmalar için yapıldığını dile getirdi.

Toplantıda konuşan aşiret temsilcileri de Türk devleti tarafından Eyn Îsa’ya yapılan saldırıların QSD savaşçılarınca boşa çıkarıldığını belirterek, işgalcilere karşı QSD’nin yanında olduklarını vurguladı.