Eyn Îsalı çocuklar yeni yılı kutladı

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin saldırılarına maruz kalan Eyn Îsalı çocuklar yeni yılı kutladı.

İşgalci Türk devleti ve çetelerinin, Kasım ayından bu yana saldırılarını yoğunlaştırdığı Eyn Îsa’da bugün farklı bir hava vardı. Her gün işgal saldırılarına maruz kalan Eyn Îsa çocukları, yeni yılı karşılamak için sokaklara döküldü.

Eyn Îsa Şehit Omer Elûş Hastanesi çalışanları ve doktorları, yeni yıl vesilesiyle, Eyn Îsalı çocuklar için bir etkinlik düzenledi.

Şehir meydanında toplanan çocuklara, balon ve çikolata dağıtan hastane çalışanları, amaçlarının savaş pisikolojisinden bir nebze de olsa çocukları uzaklaştırmak ve her çocuk gibi onların da yeni yıla mutlu ve huzurlu bir şekilde girmelerini sağlamak olduğunu belirtti.

ANF’ye konuşan hastane çalışanlarından Şêxa Mehmut İmiş şunları belirtti: “Eyn Îsa’nın durumunu biliyorsunuz, her gün bombalanıyor, bu durum çocukların pisikolojisini çok kötü etkiliyor. Biz de bu şekilde onlara biraz moral vermeyi amaçladık. Onlara hediyeler alarak ve burada onlara bir moral yaparak aileleriyle birlikte güzel birkaç saat geçirmelerini sağladık.”

Hastane çalışanlarından Ebu Salih de “Biz, bugün burada çocukların yeni yıl kutlaması için topladık. Amacımız çocukların yeni yıla daha mutlu girmeleri. Eyn Îsa her gün bombalanıyor, bu çocuklar üzerinde etki ediyor. Korkuyorlar, rahat değiller. Bu nedenle bizde az da olsa onların normal bir gün geçirmelerini istedik” diye konuştu.