Gabrial: Eyn Îsa’nın rejime bırakılacağı iddiaları doğru değil

Eyn Îsa’nın Suriye rejimine bırakılacağı iddialarının doğru olmadığını belirten QSD Sözcüsü Kino Gabrial, tüm saldırılara öz savunma temelinde cevap vereceklerini söyledi.

İşgalci Türk devletinin son günlerde Eyn Îsa’ya yoğunlaşan saldırılarını değerlendiren Demokratik Suriye Güçleri (QSD) Sözcüsü Kino Gabrial, Türk devletinin bu saldırılarla yeni alanlar işgal etmek istediğini belirtti.

ANHA’ya konuşan Gabrial, QSD savaşçılarının Türk devletinin saldırılarını ve planlarını boşa çıkardığını söyledi.

Türk devletinin planlarının açık olduğunu ve bunu Özerk Yönetim’e saldırırken açıkça görüldüğünü dile getiren Gabrial, Türk devleti ve çetelerinin saldırılarını asla kabul etmeyeceklerini ifade eden etti.

“Rusya ateşkes konusunda garantör ülke ancak sorumluluğunu yerine getirmiyor” diyen Gabrial şöyle konuştu: “Rusya kendi çıkarları için Türk devletine tepki göstermiyor. Bu bizim açımızdan yeni bir gelişme değildir. Bunu savaş esnasında da net bir şekilde gördük. O yüzden farklı beklentilerimizin olmaması gerekir.”

Türk devletinin anlaşmada belirlenen sınırların dışına çıkmasının engellenmesinin önemli olduğunu vurgulayan Gabrial “Tabi Türk devletinin saldırılarını ve hak ihlallerini durdurması ve ateşkes kuraları çerçevesinde hareket etmesi için üzerinde belirli bir baskının olduğuna da inanıyorum. Güçlerimiz anlaşmalara bağlı ve ateşkesi uygulamaktadır. Olası durumda meşru savunma çerçevesinde direneceğiz ve bölgeye yönelik saldırılara cevap vereceğiz. Anlaşmaya imza atan diğer güçlerin bu saldırılara sessiz kalmaması gerekiyor” dedi.

QSD, Rus güçleri ve Şam hükümeti arasında 9 Ekim'de Eyn Îsa’da ortak 3 gözlem noktası kurulması anlaşmasının olduğunu hatırlatan Gabrial, “Olası gelişmeleri bizler zaten paylaşıyoruz. Eyn İsa’nın hükümete bırakılacağı iddiaları gerçek dışıdır. Herhangi bir gelişme olduğunda bizler kamuoyunu resmi olarak bilgilendiriyoruz” diye konuştu.

İşgalci Türk devletinin tehditlerinin bölge ve Ortadoğu politikasının bir parçası olduğunu da Gabrial sözlerine ekledi.