Gençlerin uzun yürüyüş Dêrik’te sona erdi

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği tarafından başlatılan uzun yürüyüş, 7’nci gününde Dêrik’e sona erdi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecrit, Türk devletinin saldırıları ve KDP’nin Kürt karşıtı politikalarını protesto amacıyla, “Mutlaka kazanacağız” sloganıyla düzenlenen ve Til Temir’den başlayan uzun yürüyüş, bugün akşam saatlerinde Qamişlo Kantonu’na bağlı Dêrik’e ulaştı.

Gençleri kent girişinde karşılayan halk da yürüyüşe katılarak destek verdi. Yürüyüş, Şehit Bawer Gençlik Merkezi’ne kadar devam etti.

7 gün süren uzun yürüyüş, Gençlik Merkezi önünde coşkulu bir mitinge dönüştü. Mitingde Dêrik Meclisi adına konuşma yapan Sadiq Mihemed, Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği’nin “Mutlaka kazanacağız” hamlesine destek vermeye devam edeceklerini söyledi.

Suriye Devrimci Gençlik Hareketi ve Genç Kadın Birliği adına konuşma yapan Medya Mihemed de yürüyüşleri boyunca kendilerine destek veren halka teşekkür ederek, başlattıkları hamleyi Önder Abdullah Öcalan’ın fizikî özgürlüğü sağlanıncaya kadar sürdüreceklerini söyledi.

Kongreya Star Dêrik Yönetimi Üyesi Evin Ali de gençlerin uzun yürüyüşünün büyük yankı uyandırdığını dile getirdi. Uzun yürüyüş halaylarla sona erdi.