Gençlik Eyn Îsa'ya saldırıları protesto etti

Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadın Birliği ve Minbic Gençlik Hareketi, Eyn Îsa'ya yönelik saldırılarını protesto etti.

Devrimci Gençlik Hareketi, Genç Kadın Birlikleri ve Minbic Gençlik Hareketi, Eyn Îsa bölgesine yönelik yapılan saldırıları kınamak için kitlesel bir yürüyüş gerçekleştirdi. Yürüyüşte 150 metreden oluşan Demokratik Suriye Gücü'nün (QSD) bayrağı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fotoğrafları taşındı. Yürüyüş başlanmadan önce M4 yolunda bulunulan Eyn Îsa kampının yanında Kürtçe ve Arapça açıklama okundu.

Kürtçe açıklamayı Genç Kadın Birliği adına Xunav Xelil, Arapçayı ise Minbic Devrimci Gençlik Hareketi adına Ehmed Cemili okudu.  Eyn Îsa kampından başlayan yürüyüş Rus üslerinin bulunduğu yerde son buldu.

'DİRENİŞİMİZ ZAFERLE TAÇLANACAK'

Gençlerin açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Türkiye ve ona bağlı çeteler tarafından Eyn Îsa’ya yönelik saldırılar aralıksız devam ediyor. 17 Ekim 2019’da Kuzey ve Doğu Suriye’ye yönelik saldırıların durması için ateşkes imzalanmıştı. Türkiye ve ona bağlı çeteler tarafından bu ateşkes ihlal edildi. Şu an yürütülen savaş bütün devletlerin izni dâhilinde ve desteklemeleriyle yürütülmektedir. Amaçları alanlarımızın güvenliğini ve huzurunu kaçırmaktır. Huzur yerine katliamların göçlerin ve talanların yaşandığı bir ortamı oluşturmaya çalışıyorlar. Aynı zamanda bütün halkların bir çatı altında yaşadıkları demokratik özerk sistemini bozmayı hedefliyorlar.

Biz Devrimci Gençlik Hareketi Genç Kadın Birliği ve Minbic Gençlik Hareketi olarak QSD savaşçılarının kutsal topraklarda Eyn Îsa bölgesinde yürüttükleri direnişi selamlıyoruz ve onlarla birlikte bu direnişi omuz omuza yürüteceğimizi belirtiyoruz. Türkiye devleti ve ona bağlı çeteleri karşısında verdiğimiz mücadele ve direniş zaferle taçlanacak. Buradan bütün gençlere yurtsever bedel ödemiş ve mücadele eden ailelere sesleniyoruz. Türkiye ve onlara bağlı çetelerinin alanlarımızda yaptıkları saldır ve politikalara karşı başkaldırsınlar. Devrimin kazanımlarını koruyup sahip çıkalım."