Gençlik yürüyüşünün bugünkü durağı Tirbespiyê

Kuzey ve Doğu Suriye’de gençlerin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle başlattığı 3 günlük yürüyüşün ilk günü Tirbespiyê’de sonlandırılacak.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü talebiyle başlatılan 3 günlük gençlik yürüyüşü Qamişlo’dan başladı. 3 günde 100 kilometre yürümeyi amaçlayan gençler, Qamişlo'da bulunan 12 Mart Stadyumu önünden Dêrik’e doğru yürüyüşe geçti.

Yürüyüş öncesinde gençler Mihemed Şêxo Kültür ve Sanat Merkezi önünde açıklama yaptı. 

Kuzey ve Doğu Suriye’deki gençler olarak "Önder Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm" şiarıyla başlatılan hamle kapsamında yürümeye karar verdiklerini belirten Suriye Devrimci Gençlik Hareketi üyesi Ronahî Hisên, hamlenin amacına ulaşması için mücadelelerini sürdüreceklerini söyledi.

Ronahî Hisên, “İşgalci Türk devletinin Önder Abdullah Öcalan’a yönelik uyguladığı ağır tecridi kınıyoruz. Önder Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğü sağlanana kadar mücadele etmeye devam edeceğiz.”

Yapılan açıklamanın ardından gençler Qamişlo sokaklarında yürümeye başladı. Yürüyüşçülerin bugün Tirbespiyê’ye ulaşması bekleniyor. Devrimci Gençlik Merkezi'nde bir etkinlik düzenleyecek olan gençler, uluslararası komploya dair bir sinevizyon izleyecek.