Gerilla annelerinden KDP’ye: Yeter artık

Qamişlo’da düzenlenen ‘İşgale ve İhanete Karşı Onur Yürüyüşü’ne katılan gerilla anneleri, “Yeter artık KDP, çocuklarımızdan uzak dur” diye seslendi.

Gerilla anneleri Xalya Necar ve Menîca Heyder, KDP’nin, Türk işgal saldırılarına karşı savaşan çocuklarına yönelik tutumuna tepki gösterdi.

Gerilla anneleri Xalya Necar ve Menîca Heyder “Yeter artık, çocuklarımızdan uzak durun” mesajı verdi.

GERİLLAYI HALKTAN KOPARAMAZSINIZ

“Gerilla halktır, halk da gerilladır” diyen gerilla annesi Xalya Necar, şunları söyledi: “Bugün çocuklarımız Kürdistan dağlarında Türk devletine karşı direniyor. Ancak KDP de çocuklarımıza saldırıyor. Yeter artık. Çocuklarımızdan uzak durun. Siz çocuklarımıza saldırmayın. Gerillayı bu halktan koparamazsınız. Halk da gerilladan kopmuyor. Kanımızın son damlasına kadar çocuklarımızı destekleyeceğiz. Gerillanın arkasındayız. KDP çocuklarımızdan uzak dursun. Çocuklarımıza saldırdıklarında sınır tanımayız. Hiç kimseyi tanımayız.”

CANLI KALKAN OLURUZ

Yürüyüşe katılan gerilla annesi Menîca Heyder de Türk devletinin işgal saldırılarına karşı direnen gerillaya destek için alanlara geldiğini söyleyerek, şunları kaydetti: “Bir süredir gerillaya karşı vahşice saldırılar yapılıyor. Türk devleti saldırılarında kimyasal silahlar kullanıyor. Tüm dünya ve Başûrê Kurdistan yönetimi bu duruma karşı sessiz. KDP’nin bu duruma karşı tutumunu kınıyoruz. Anneler olarak ne olursa olsun her zaman çocuklarımızı destekleyeceğiz. KDP’ye ve Türk devletine yol vermeyeceğiz. Eğer bu yanlış politikalara devam ederse gerilla anneleri olarak KDP’nin önünde de canlı kalkan olur ve çocuklarımızı savunuruz.”